Αρχής γιγνομένης από αύριο, οπότε ανοίγει η αυλαία της σειράς των πλέι οφ, τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης τους χωρίζει ένα εισιτήριο του Φάιναλ Φορ, αλλά τους ενώνει ένα… ΚΑΣ!

Οι μεν Μαδριλένοι απευθύνθηκαν στο ελληνικό ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) ζητώντας άδεια για ένα γύρισμα του τηλεοπτικού καναλιού τους στην Ακρόπολη, οι δε Πράσινοι στρέφουν τα βλέμματά τους προς τη Λωζάννη όπου εδρεύει το ομόηχο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Σπορ (CAS).

Απλώς η ετυμηγορία του CAS επί της προσφυγής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από την απόφαση του ΚΑΣ επί του αιτήματος της Ρεάλ…

Το επί της οδού Μπουμπουλίνας 20-22 κείμενο ΚΑΣ θα απαντήσει σήμερα, ενώ το στεγαζόμενο στην Avenue de Beaumont CAS θα εκδικάσει μεθαύριο την υπόθεση, αλλά θα εκδώσει την απόφασή του έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο διεκδικώντας την εξάλειψη της ποινής αποκλεισμού που του έχει επιβάλει ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας και την οποία αρνήθηκε να αμνηστεύσει η γενική συνέλευση της διοργάνωσης την περασμένη Πέμπτη.

Η πρωτόδικη ποινή της απαγόρευσης εισόδου του στα γήπεδα για έναν χρόνο, η οποία του επιβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, μειώθηκε έπειτα από είκοσι δύο ημέρες στους πέντε μήνες, ωστόσο το αφεντικό του Παναθηναϊκού επιζητεί την πλήρη απαλλαγή του, αποδίδοντας την αντίδρασή του στην προσωπική και οικογενειακή προσβολή την οποία δέχθηκε από τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός παίζει σε τρία ταμπλό με ισάριθμες στοχεύσεις. Πρώτα στο ΟΑΚΑ ενόψει των αγώνων κόντρα στη Ρεάλ με δέλεαρ την επιστροφή του έπειτα από έξι χρόνια στο Φάιναλ Φορ, εν συνεχεία στη Λωζάννη όπου εδρεύει το CAS και έπειτα στη Μίες η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη Γενεύη και τη Νιόν.

Τι γυρεύει σε αυτή την κωμόπολη; Την επιστροφή του στην αγκαλιά της… μαμάς FIBA, την οποία ανακοίνωσε δημοσίως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος μάλιστα είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας πριν από δύο μήνες, αμέσως μετά την επιβολή της πρωτόδικης ποινής της Ευρωλίγκας, για να διερευνήσει το έδαφος. Προφανώς από τότε στροβίλιζε στο μυαλό του αυτή η ιδέα, την οποία συζήτησε με τον γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν και τον έλληνα εκτελεστικό διευθυντή του Basketball Champions League Πατρίκ Κομνηνό.

Τα στελέχη της FIBΑ πετούν τη σκούφια τους με το ενδεχόμενο επιστροφής του Παναθηναϊκού στους κόλπους τους έπειτα από 17 χρόνια (από τη Σουπρολίγκα της σεζόν 2000-01), ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία εγγραφών, περίπου στις 20 Ιουνίου το Basketball Champions League θα αποστείλει στις εθνικές ομοσπονδίες και στις εθνικές λίγκες τις φόρμες συμμετοχής στη διοργάνωση, οι οποίες θα αποσταλούν συμπληρωμένες ύστερα από πέντε εβδομάδες. Τότε λοιπόν θα φανεί εάν όντως ο Παναθηναϊκός θα αποστατήσει από την Ευρωλίγκα, θα αλλάξει πίστα και θα παίξει μπάλα σε άλλο γήπεδο…

Την ίδια στιγμή οι Πράσινοι ετοιμάζονται για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη των οπαδών τους, η οποία εκδηλώθηκε με δυο τρόπους: αφενός με το ακαριαίο sold out των εισιτηρίων και αφετέρου με τη σαββατιάτικη επίσκεψη περίπου τριακοσίων οπαδών στο γήπεδο όπου διατράνωσαν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα. «Το ΟΑΚΑ θα μας δώσει τη δύναμη για να ξεπεράσουμε όποιο εμπόδιο μας βάλουν όσοι είναι εχθροί μας τον τελευταίο καιρό. Θέλουν δεν θέλουν, εμείς θα πάμε στο Βελιγράδι και θα σηκώσουμε το Κύπελλο, αλλά ακόμη και εάν, μία στο εκατομμύριο, δεν προκριθούμε, εμείς πάλι εδώ θα είμαστε», είπαν, λαμβάνοντας την υπόσχεση του Τσάβι Πασκουάλ ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε στην υποστήριξή σας».