Βαλπούργεια νύχτα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο. Ο ποδοσφαιριστής που έχει μετατρέψει το Τσάμπιονς Λιγκ σε Ρονάλντο Λιγκ ανάγκασε τους Ιταλούς να υποκλιθούν ενώπιόν του σημειώνοντας ένα σκανδαλωδώς ωραίο γκολ, από αυτά που σκηνοθετούνται σε χολιγουντιανές ταινίες. Ηταν μία ιστορική για τον ίδιο βραδιά, που ολοκληρώθηκε με νίκη της Ρεάλ με 3-0 επί της Γιουβέντους, μόλις δέκα μήνες μετά τη συντριβή που είχε υποστεί η Γηραιά Κυρία από τη Βασίλισσα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ρολόι έδειχνε το 64ο λεπτό όταν το αιλουροειδές κορμί του Πορτογάλου απογειώθηκε και με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιουβέντους, αφήνοντας άγαλμα τον δυστυχή Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν αυθόρμητα τη μαγική στιγμή και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο εκτελεστής τού μέχρι χθες ωραιότερου γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ, έπιασε το κεφάλι του μονολογώντας: «Τι είδα τώρα;».

Στις δηλώσεις του ο Μπουφόν τον συνέκρινε με τον Μαραντόνα και τον Πελέ για τον τρόπο που κρίνει τους αγώνες και τα τρόπαια που κατακτά η ομάδα του και τόνισε ότι «η Ρεάλ αντικειμενικά ήταν πιο δυνατή».

Εργο τέχνης

Ηταν ένα βράδυ μαγικό για τον CR7. Ο πίνακας ζωγραφικής ήταν το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Είχε προϊδεάσει για τους σκοπούς του όταν στα 167 δευτερόλεπτα του ματς νίκησε από κοντά τον Μπουφόν. Πρόκειται για ιστορικό γκολ, καθώς ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σερί του ξεκίνησε στον τελικό του Κάρντιφ πριν από δέκα μήνες σημειώνοντας δύο γκολ εναντίον της Γιουβέντους και συνεχίστηκε χθες με déjà vu. Η Γηραιά Κυρία και η Μπάγερν είναι οι δύο αγαπημένες ομάδες του Πορτογάλου, καθώς έχει πετύχει εναντίον τους από εννέα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο τρομερός και φοβερός Ρονάλντο των 119 τερμάτων στη διοργάνωση έδωσε επίσης την ασίστ στο Μαρσέλο για να πετύχει το τρίτο γκολ της Ρεάλ (72′), που τη στέλνει ουσιαστικά στα ημιτελικά. Η αποβολή του Ντιμπάλα στο 66′ πέρασε απαρατήρητη αγωνιστικά. Εισιτήριο στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ουσιαστικά και η Μπάγερν μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σεβίλλης στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Οι Βαυαροί έσπασαν ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών σε ισπανικό έδαφος και όπως φαίνεται θα σπάσουν και την κατάρα να αποκλείονται από ομάδες της Λα Λίγκα την τελευταία τετραετία.

Η νίκη συνοδεύτηκε από ρεκόρ. Ο Γιουπ Χάινκες έγινε ο πρώτος προπονητής που πανηγυρίζει 12 σερί επιτυχίες στη διοργάνωση. Τα γκολ της γερμανικής ομάδας πέτυχαν δύο Ισπανοί. Ο Χεσούς Νάβας με αυτογκόλ και ο Τιάγκο Αλκάνταρα. Οι Σεβιγιάνοι είχαν ανοίξει το σκορ με γκολ του Σαράμπια.