Η Ξάνθη πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα με 2-0 και πλέον η ομάδα της Θράκης μπαίνει σε τροχιά Ευρώπης μετά την χθεσινή επικράτηση επί της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Η ακριτική ομάδα έφτασε τους 32 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα για τον Απόλλωνα και την προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ για να προηγηθούν. Ο Κονέ ήταν ο παίκτης που έδινε ενέργεια και δημιουργία στον Απόλλωνα και από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του Παράσχου. Από δική του σέντρα στο 31’ χάθηκε και η μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα, καθώς ο Στόουκς σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Ξάνθη βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν τους φιλοξενούμενους και κατάφεραν να βρουν δίχτυα από στατική φάση. Ο Τριάδης ήταν αυτός που εκτέλεσε κόρνερ στο 55’ και ο Λισγάρας με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς. Η ομάδα της Θράκης είχε τον έλεγχο στο δεύτερο 45λεπτο και κατάφερε να κλειδώσει την κατάκτηση των τριών βαθμών με αυτογκόλ του Αλμπάνη στο 78’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε δύο καλές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Στόουκς και Αλμπάνη.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά, Κίκε (46’ Τριάδης), Ντουρίτσκοβιτς (84’ Μελιόπουλος), Μπρίτο (56’ Κάστρο), Γέντρισεκ.

Απόλλων: Τσόβιτς, Κοντοές (67’ Σιατραβάνης), Κύργιας, Ζησόπουλος, Στάθης, Κονέ (85’ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Μενδρινός (80’ Ανιέτε), Ναδάλες, Αλμπάνης, Στόουκς.