Ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο ισπανός τεχνικός κατευθυνόταν στον πάγκο των Ερυθρολεύκων όταν τον χτύπησε το συγκεκριμένο αντικείμενο και έπεσε στο έδαφος. Το παιχνίδι φυσικά δεν ήταν δυνατόν να αρχίσει μετά τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού και από τη στιγμή που συνέβη αυτό, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας. Το άρθρο 15 παράγραφος 3 ε του πειθαρχικού κώδικα, λοιπόν, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές».

Εφόσον λοιπόν ο αγώνας στην Τούμπα δεν άρχισε, υπάρχουν νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, σύμφωνα πάντα με όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς. Ο ΠΑΟΚ είχε 52 βαθμούς, αλλά όπως γίνεται κατανοητό αναμένεται να πέσει στους 49 ύστερα από όσα συνέβησαν στην Τούμπα και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Ο Ολυμπιακός είχε 46 πόντους, αλλά με βάση τα όσα προαναφέραμε θα πάει στους 49 βαθμούς, καθώς το ματς κατακυρώνεται υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στους 50 βαθμούς και η Ενωση αντιμετωπίζει σήμερα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί και μια ακόμα σημαντική παράμετρος σε ό,τι αφορά τις ποινές που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος του Βορρά, καθώς από τον πειθαρχικό κώδικα προβλέπεται και η τιμωρία της έδρας για δύο – τρεις αγωνιστικές, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του την ΑΕΚ. Με βάση λοιπόν τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 15 παράγραφος 3 ε, ο αγώνας ΠΑΟΚ –ΑΕΚ θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στην Τούμπα.

Δεδικασμένο

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Μάιο, μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς από κουτάκι μπίρας που πέταξε οπαδός των Πρασίνων. Το παιχνίδι είχε διακοπεί και ο Παναθηναϊκός είχε χάσει εκείνο το ματς με 0-3. Είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και δύο βαθμών από την επόμενη σεζόν, ενώ είχε επιβληθεί και τιμωρία της έδρας του για δύο αγωνιστικές. Στους Πρασίνους είχε επιβληθεί και πρόστιμο 41.500 ευρώ.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί και η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την έφεση που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός κατά της αρχικής απόφασης για αφαίρεση των τριών βαθμών από τους Ερυθρολεύκους, για τα όσα έγιναν μετά το ματς με την ΑΕΚ. Μάλιστα οι Πειραιώτες είναι αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούν και ότι δεν πρόκειται να τους αφαιρεθούν βαθμοί. Η έφεση της ομάδας του λιμανιού θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την πρόσθετη παρέμβαση που έχουν ασκήσει οι Ερυθρόλευκοι στην υπόθεση των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, με τους Πειραιώτες να ζητούν να κληθεί σε απολογία ο Δικέφαλος, με βάση το άρθρο 4 β. Ο Ολυμπιακός απέστειλε έγγραφο στον αθλητικό εισαγγελέα με το οποίο ζητά συμπληρωματική δίωξη εναντίον του ΠΑΟΚ, για να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τα βίντεο με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υπάρχουν στο Διαδίκτυο εδώ και πολλές μέρες, ενώ στη ΓΓΑ έχει σταλεί έκθεση ζημιών από το γήπεδο των Ζωσιμάδων. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, είχε μάλιστα τονίσει πως έχει στα χέρια του χαρτί από το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, που αναφέρει τις φθορές εντός κι εκτός γηπέδου. Η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ θα γίνει στις 15 Μαρτίου.