Ο Πανιώνιος αγνοούσε τη νίκη για τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και έτσι στο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία η νίκη έμοιαζε μονόδρομος για το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου. Προκειμένου να διατηρηθεί τροχιά Ευρώπης και να επιστρέψει στις επιτυχίες, μπαίνοντας πιο δυναμικά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Και τα κατάφερε, έστω και προς το τέλος του ματς, με τον Λάζαρο Λάμπρου να γίνεται ο άνθρωπος του αγώνα για τους γηπεδούχους, χαρίζοντάς τους τη νίκη με 1-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Οι Νεοσμυρνιοί πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία στον αγώνα και απείλησαν μόλις στο 2′ με την προσπάθεια του νεαρού φορ. Ομως παρότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ. Που αμυνόταν μαζικά και πέρα από κάποιες στιγμές που προέκυψαν μέσω στημένων φάσεων δεν ένιωσε ιδιαίτερη πίεση στο πρώτο μέρος, το οποίο έληξε χωρίς τέρματα.

Λύτρωση στο 80′

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία επιχείρησε να γίνει απειλητική. Παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και ψάχνοντας κάποιο τέρμα που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως οι προσπάθειες των Βασιλαντωνόπουλου και Ακόστα δεν βρήκαν στόχο. Μετά το 60′ ο Πανιώνιος ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο και μετέφερε εκ νέου το παιχνίδι στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Τελικά, η λύτρωση για του Κυανέρυθρους ήρθε στο 80′. Ο Λάμπρου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παπαδόπουλο, ο διαιτητής Τσαμούρης υπέδειξε το πέναλτι και ο νεαρός φορ που ανέλαβε και την εκτέλεση δεν αστόχησε. Διαμορφώνοντας έτσι από την άσπρη βούλα το τελικό 1-0 και φέρνοντας τον Πανιώνιο ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Ουάσιγκτον (69′ Μακρύλλος), Κόρμπος, Λάμπρου, Μπραχίμι, Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (45′ Νίλσεν).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32′ Κουτρομάνος, 82′ Αστσεριτς), Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Ομο, Παντελιάδης, Ακόστα, Μπούτνικ (72′ Μπουλουλής).