Εάν το χθεσινό ματς πέπρωται να είναι το τελευταίο του στην Ευρωλίγκα, τότε ο Παναθηναϊκός θα το θυμάται με νοσταλγία και με την επιπρόσθετη ικανοποίηση ότι το κύκνειο άσμα του υπήρξε νικηφόρο. Εάν το ριζικό του γράφει ότι θα εκτονωθούν τα πνεύματα και θα παραμείνει στην κυκλοφορία, τότε θα το βάλει στον λογαριασμό του ως άλλο ένα βήμα προς την πρώτη τετράδα…

Σε ένα κατά το μάλλον ή ήττον αλλόκοτο ματς, που από την πρώτη στιγμή εξελίχθηκε σε… συλλαλητήριο κατά της Ευρωλίγκας, του Τζόρντι Μπερτομέου και των διαιτητών, οι Πράσινοι επιβλήθηκαν της Μπασκόνια με 80-76, αλλά προφανώς αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Παρεμπιπτόντως χθες του Πασκουάλ γεννούσαν και τα κοκόρια του, όπως ο Κένι Γκέιμπριελ ο οποίος αγωνιζόμενος κάτι σαν τριάρι πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι με το δικό του… καυτό χέρι και τον έβαλε στον σωστό δρόμο. Και πώς; Με 15 μαζεμένους πόντους μέσα σε δέκα λεπτά και με 4/7 τρίποντα, ενώ στα προηγούμενα 21 ματς είχε μέσο όρο 2,4 πόντους και 10/39 σουτ από τη μεγάλη άρκτο.

Η βραδιά πάντως δεν υπήρξε ανέσπερη, καθώς οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης χρειάστηκαν 14 λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα (31-30), ενώ όταν προηγήθηκαν με διαφορά 18 πόντων (67-49) τα φόρτωσαν λίγο στον… κόκορα και επέτρεψαν στους Βάσκους να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 27-13 και να μειώσουν σε 80-76. Εντέλει ο γόρδιος δεσμός λύθηκε από μια βουτιά του Νίκου Παππά, ο οποίος στα 28» έκλεψε την μπάλα από τον Ιλμάνε Ντιόπ και αποσόβησε τα χειρότερα…

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τον (απόντα, λόγω της τιμωρίας του) Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάποιοι μάλιστα φορούσαν μάσκες με τη φωτογραφία του! Σε ένδειξη συμπαράστασης και με απόφαση όλης της ομάδας, οι παίκτες σνόμπαραν την ανάκρουση του ύμνου της διοργάνωσης και δεν παρατάχθηκαν στο κέντρο του γηπέδου μαζί με τους αντιπάλους τους πριν από το τζάμπολ, όπως ορίζει η εθιμοτυπία.

Την ίδια στιγμή, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός οργανώνει το δημοψήφισμα στο οποίο οι φίλαθλοι με την αναγραφή του ΑΜΚΑ τους (ώστε να αποδεικνύεται ότι έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας ή απλά κατά την τελευταία τριετία και να αποφευχθεί η… νοθεία) θα κληθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη με γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνά τους –τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη –να αποφασίσουν τι θέλουν: την Ευρωλίγκα ή τον Γιαννακόπουλο!

«Η Ευρωλίγκαέχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Ευρωλίγκα. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον» σχολίασε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 10 (9 ρ.), Ρίβερς 7, Παππάς 12 (3/7 δ., 2/5 τρ., 0/1 β., 3ρ., 2 ασ.) Ντένμον, Γκιστ 15 (6/8 δ., 1/1 β., 5 ρ.), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 4, Γκέιμπριελ 15 (1/3 δ., 4/7 τρ., 1/2 β., 4 ρ., 2 κλ.), Kαλάθης 7 (11 ασ., 2 κλ.), Αντετοκούνμπο 6.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Βιλντόθα 8, Τίμα 6, Φότμαν 11 (8 ρ.), Μαλμάνις, Χουέρτας, Μπομπουά 15 (5 ρ.), Τζάνινγκ 12, Ντιόπ 2, Γκρέιντζερ, Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15 (5 ρ., 4 ασ.) Γκαρίνο 5.