Την επανεμφάνισή του σε φεστιβάλ των ΗΠΑ έκανε το ροκ συγκρότημα U2. Το συγκρότημα ρόκαρε για δύο ώρες στο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Bonnaroo του Μάντσεστερ, στο Τενεσί, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, με αφορμή τον εορτασμό της 30ής επετείου του δίσκου «The Joshua Tree» που κέρδισε το βραβείο Grammy.

Στη συναυλία έπαιξαν όλα τα τραγούδια του άλμπουμ καθώς και μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως το «New Year’s Day» και το «Beautiful Day», σε ένα ακροατήριο από χιλιάδες θαυμαστές τους.

Στο τέλος της παράστασης ο Μπόνο ρώτησε εάν ήταν λάθος τους που δεν πήγαν νωρίτερα στο φεστιβάλ και πρόσθεσε: «σας ευχαριστώ που τού δώσατε το όνομά μου πριν έρθω».

Οι U2 ξεκίνησαν την περιοδεία τους τον περασμένο μήνα από τον Καναδά και θα συνεχιστεί στην Ευρώπη και την Κεντρική Αμερική μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Η μπάντα έχει παίξει στο παρελθόν στο Φεστιβάλ Glastonbury, αλλά η εμφάνισή της στη φετινή διοργάνωση του Bonnaroo ήταν ένα τεράστιο δώρο για το μουσικό φεστιβάλ που κλείνει 16 χρόνια ζωής.

Πριν από την εμφάνιση των U2 ο κιθαρίστας Edge έλαβε το βραβείο Les Paul Spirit σε μια παρουσίαση από το ίδρυμα Les Paul στο χώρο του φεστιβάλ. Ο Edge, το όνομα του οποίου είναι Ντέιβιντ Έβανς.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευγνωμοσύνη όχι μόνο για τη συνεισφορά του ιδρύματος στη μουσική, αλλά και για τη συνεισφορά του στην τεχνολογία», δήλωσε ο Έβανς.

Ώρες πριν βγει το συγκρότημα στη σκηνή οι θαυμαστές του είχαν βρεθεί στο χώρο για να λάβουν θέση όσο γίνεται πιο κοντά στην εξέδρα. Πολλοί ήταν αυτοί που έβλεπαν από κοντά τους U2 για πρώτη φορά.

Πίσω από τη σκηνή μία γιγαντοοθόνη έπαιζε σκηνές εμπνευσμένες από τα όσα περιγράφουν τα τραγούδια του άλμπουμ, ενώ συχνά ο Μπόνο σταματούσε να τραγουδάει κι άφηνε να ακούγεται η φωνή του κόσμου. Κλείνοντας ο Μπόνο δήλωσε ήταν «μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».