Σώοι και αβλαβείς μεν, πλην όμως με την ψυχή στην Κούλουρη, πάτησαν το πόδι τους οι επιβάτες της πτήσης MU736 της China Eastern Airlines. Επειτα από μία ώρα στον αέρα με μία τεράστια τρύπα στον κινητήρα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Το αεροπλάνο, ένα Airbus A330, είχε απογειωθεί από το Σίδνεϊ με προορισμό τη Σαγκάη, όταν περίπου μία ώρα μετά ο πιλότος ανέφερε προβλήματα στον κινητήρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι πέρασαν τελικά τη νύχτα στο Σίδνεϊ, ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης υπήρχε έντονη μυρωδιά καμένου. Αρκετοί επιβάτες ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν έναν δυνατό ήχο από τον αριστερό κινητήρα λίγο μετά την απογείωση.

«Το πλήρωμα μας είπε να δέσουμε τις ζώνες μας και προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Εμείς όμως είχαμε πάθει πανικό, διότι δεν ξέραμε τι συνέβαινε», δήλωσε στο Reuters άλλος επιβάτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αμέσως εκκενώθηκαν οι θέσεις κοντά στον κινητήρα που είχε το πρόβλημα.

Ολοι οι επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα από το Σίδνεϊ ενώ ήδη διεξάγονται έρευνες για το πώς μπορεί να προκλήθηκε τόσο μεγάλη ζημιά.