Ολοκληρώθηκε μερικά λεπτά πριν από τις 20:00 η «μαραθώνια» συνάντηση (κράτησε περίπου 4,5 ώρες) του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το τέλος της οποίας ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ήταν οι: Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μηνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), ενώ τη Σούπερ Λιγκ εκποσώπησαν ο πρόεδρος, Γιώργος Στράτος, και ο διευθύνοντας σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Στην ατζέντα της συζήτησης βίσκονταν όλα τα επίμαχα ζητήματα που αφορούν την ΕΠΟ και τις επερχόμενες εκλογές, τα θέματα της Σούπερ Λιγκ (αναδιάρθρωση, μείωση ομάδων, νέος τρόπος διεξαγωγής των πλέι-οφ), ενώ από τη Λίγκα τέθηκε το θέμα να νομοθετηθεί το δικαίωμα των ομάδων να εισπράττουν ένα ποσοστό από τον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν έκαναν δηλώσεις, ενώ ο υφυπουργός, τόνισε: «Η συνάντηση έγινε για την αποκατάσταση του κλίματος διαλόγου και την καλύτερη επικοινωνία εν όψει της επόμενης μέρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε από κοινού με σκοπό τις αρχές της ισονομίας.

Γι’ αυτό το σκοπό θα έχουμε και μία συνάντηση με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για την επαναφορά της ομαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπήρξε καμία ένταση. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Δε συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με τη συνεργασία.

Συνεχίζουμε το διάλογο με σκοπό την επίτευξη της ομαλότητας. Διάγουμε μία χρονιά εξαιρετική σε ότι αφορά τα θέματα των εντάσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για το πως θα πορευτούμε στη συνέχεια.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως υπάρχει διάθεση για διάλογο. Για να εξαφανιστούν οι σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τους θεσμούς».