Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο θυμόσοφος λαός. Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η προχθεσινή ισοπαλία (1-1) του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό. Τι κι αν τους χωρίζουν 26 βαθμοί, καθώς οι μεν Κυανόλευκοι αγωνίζονται για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, οι δε Πράσινοι για μια θέση στα πλέι οφ. Μια ματιά στα πρόσφατα αποτελέσματα των δύο ομάδων ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος πού θα κατέληγε η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο.

Από τη μια πλευρά οι μαχητικοί γηπεδούχοι που φωνάζουν «είμαστε ακόμη ζωντανοί», αφού αγνοούν την ήττα στην έδρα τους από τις αρχές Ιανουαρίου έχοντας έξι σερί ισοπαλίες –οι τρεις εκ των οποίων μάλιστα απέναντι σε ΑΕΚ (2-2), ΠΑΟΚ (1-1) και Παναθηναϊκό –και από την άλλη οι προβληματικοί και ασταθείς φιλοξενούμενοι, που χάνουν τη δυναμική τους όταν απομακρύνονται από το Λεκανοπέδιο. Οι οκτώ γκέλες στα τελευταία εννέα –εκτός Αθηνών –ματς για το πρωτάθλημα αποτελούν ενδεικτικό στοιχείο της μετάλλαξης των Πρασίνων: Παναιτωλικός 0-0, Βέροια 1-1, Λάρισα 0-0, Πλατανιάς 1-0, Κέρκυρα 1-1, ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Ξάνθη 1-0 και Ηρακλής 1-1 συνθέτουν τον θλιβερό απολογισμό μιας ομάδας που μικραίνει κάθε φορά που απομακρύνεται από το σπίτι της. Μολονότι οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ (37′) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ- έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ελλάδα με 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις –δεν κατόρθωσαν να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή που είχαν μέχρι το 70′ χάνοντας πέντε κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Κι επειδή συνήθως η μπάλα τιμωρεί όποιον δεν τη στέλνει στα δίχτυα, έδωσε στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν. Και δεν λάθεψαν. Στο 72′ ο Λεοζίνιο εξέθεσε τους αμυντικούς των Πρασίνων, οι οποίοι για να πιστοποιήσουν τις τάσεις αυτοχειρίας που παρουσιάζουν, έβαλαν κι οι ίδιοι ένα λιθαράκι για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Ο Τελάντερ ήταν εκείνος που άθελά του έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βλαχοδήμου.

«Ηταν κατόρθωμα το ότι δεν νικήσαμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» δήλωσε ο κόουτς Ουζουνίδης, ο οποίος πρώτος είχε σημάνει συναγερμό για τον κίνδυνο απώλειας ακόμη και της πέμπτης θέσης του οδηγεί στα πλέι οφ. Με δεδομένο ότι ακολουθούν ματς – φωτιά με Ολυμπιακό (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός), στο Τριφύλλι έχουν πάψει να νιώθουν ασφαλείς.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου, Ρούσσος (46′ Ιντζόγλου), Σαραμαντάς (86′ Αγγελόπουλος), Τζανετόπουλος, Κούρος, Δώνης, Μοντέιρο (61′ Γροντής), Λεοζίνιο, Περόνε.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62′ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Βιφιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (64′ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Γρίφος οι τιμωρημένοι

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να αποφασίσει σε ποιο από τα επόμενα τέσσερα καθοριστικά ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ θα εκτίσουν την ποινή τους οι βασικοί και υπερπολύτιμοι Μπεργκ, Ζέκα και Κουρμπέλης, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η λογική λέει ότι άπαντες θα είναι παρόντες στο ντέρμπι των Αιωνίων.