Λίγα χρόνια μετά τον «Ηγεμόνα», ο Μακιαβέλι γράφει τον «Μανδραγόρα» (1518 μ.Χ.): Με όχημα τη φόρμα της λαϊκής λατινικής κωμωδίας, πραγματεύεται τον έρωτα, την πλάνη, την απάτη και την αυταπάτη, θίγοντας αιώνιες αλήθειες που «τυραννούν» τον βίο των ανθρώπων.

Χωρίς να καταφεύγει σε διδακτισμούς, μέσα από συνεχείς δολοπλοκίες, παρεξηγήσεις και κωμικές ανατροπές στις οποίες παρελαύνουν όλες οι «εξουσίες» της εποχής, αναφωνεί: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το φινάλε αφήνει όλους τους πρωταγωνιστές ευχαριστημένους. Μένει στον θεατή να στοχαστεί, ν’ ανακαλύψει την αλληγορία, τις αναλογίες με το σήμερα και, εν κατακλείδι, το πολιτικό περιεχόμενο μιας, φαινομενικά, ανάλαφρης ιστορίας.

Παίζουν οι: Μάνος Κωνσταντινίδης, Μάριος Τζανακάκης, Παναγιώτης Ζερβογιάννης, Νίκος Γράβαρης, Χαϊγκουή Κουντακτζιάν, Πέτρος Κασαρτζιάν, Τώνια Καμπανάρου και ο Χαράλαμπος Πετρόχειλος. Σκηνοθεσία: Τόνια Μάνεση Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Τόνιας Μάνεση και της Φλωρέττας Μαργιώλη. Η μουσική ανήκει στον Κώστα Γαρδίκη, ενώ τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Νίκος Γράβαρης. Το μουσικό κομμάτι της εισαγωγής είναι του Μάνου Τσίτουρα. Τέλος, ο έμμετρος πρόλογος και οι στίχοι των τραγουδιών της παράστασης είναι του Μανόλη Μαυρολέων. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η θεατρική ομάδα φαρμακοποιών Αθήνας-Πειραιά «Ψυχής Ίαμα», φέτος ανεβάζει, ήδη, το πέμπτο της έργο, ακολουθώντας μια γόνιμη καλλιτεχνική πορεία που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Νέο Φάληρο, Σταθμός ΗΣΑΠ)

Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου 2016 Ώρα: 21:00

Παραστάσεις: 22, 27 & 29 Ιουνίου 2016 Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν το φθινόπωρο

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6945068288 (11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

Είσοδος Δωρεάν