Η αναβολή, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, του προγραμματισμένου για το περασμένο Σάββατο τελικού Κυπέλλου και η νέα ημερομηνία που όρισε η ΕΠΟ προκαλεί νέα σύγχυση στη Σούπερ Λίγκα. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επικαλούμενη ότι «δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017)» ανακοίνωσε τη 15η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Με βάση όμως το πρόγραμμα των πλέι οφ που γνωστοποίησε η Σούπερ Λίγκα την περασμένη εβδομάδα, για την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Και προκύπτει το εξής παράδοξο-παράλογο: την ερχόμενη Κυριακή στις 18.15 η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο, ενώ στις 20.30 (μισή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης) στο ίδιο γήπεδο θα αναμετρηθεί με τους Ερυθρόλευκους για το Κύπελλο! Κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκαλούν θλίψη για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ που αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ: «Στις 18.15 βάσει προγράμματος θα υποδεχθούμε με κόσμο στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Το ματς θα τελειώσει στις 20.00 και στις 20.30 αφού αδειάσει το γήπεδο θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος».

Κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος των πλέι οφ είναι και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού. Αυτό το οποίο τονίζεται από πλευράς Τριφυλλιού είναι ότι το μίνι πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 29 Μαΐου διότι στη συνέχεια ακολουθεί το Euro 2016, εκεί όπου θα δώσει το «παρών» με τη Σουηδία ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας Μάρκους Μπεργκ (κάτι που σημαίνει ότι μετά τις 30 Μαΐου θα πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του), ενώ στην ίδια γραμμή πλεύσης βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ καθώς ήδη, λόγω του τελικού Κυπέλλου που δεν διεξήχθη, η αφετηρία των πλέι οφ μετατέθηκε από την Τετάρτη του Πάσχα (4/5) μία εβδομάδα αργότερα (11/5). Παράλληλα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ απορρίπτουν την εξίσου κωμική πρόταση που κυκλοφορεί (και) στα γραφεία της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των αγωνιστικών ανά τρεις ημέρες, τουτέστιν Τετάρτη, Παρασκευή, Δευτέρα!

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ. Δυναμική υπήρξε η αντίδραση και της Nova που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Η συνδρομητική πλατφόρμα με επιστολή προς τη Σούπερ Λίγκα τονίζει ότι ήδη λόγω της μετάθεσης έναρξης των πλέι οφ υφίσταται σοβαρή βλάβη των εμπορικών συμφερόντων της και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί, για οποιοδήποτε λόγο, καμία περαιτέρω καθυστέρηση ή διαφοροποίηση στο ήδη ορισθέν πρόγραμμα των πλέι οφ» και ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην ενεργοποίηση κάθε συμβατικά προβλεπόμενης κύρωσης».