Η κόντρα του υπουργείου Αθλητισμού με την ΕΠΟ δεν έχει τέλος και αυτό φαίνεται πως θα προκαλέσει το τέλος του Κυπέλλου Ελλάδας για φέτος. H επιστολή της Nova προς τη Σούπερ Λίγκα πρόσθεσε ένα ακόμη εμπόδιο στην τέλεση του τελικού, ενώ σήμερα ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να τοποθετηθεί για την απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας να διεξαχθεί, με τους όρους που έχει θέσει, στις 15/5 στο ΟΑΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η απόφαση της ΕΠΟ θεωρείται από την ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού αυθαίρετη σε ό,τι αφορά την ημερομηνία και απαράδεκτη σε ό,τι αφορά τους όρους που η Ομοσπονδία επιμένει να θέτει. Ο Σταύρος Κοντονής, ύστερα από τις υποχωρήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με μεσολαβητή την αντιπροσωπεία των FIFA / UEFA, δηλώνει κατηγορηματικά ότι υπάρχει συμφωνία για τον ορισμό του διεθνούς έλληνα διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου και του τιμ με το οποίο συνεργάζεται στους διεθνείς αγώνες.
Η επιλογή άλλων διαιτητών για συνεργάτες του εκ Δωδεκανήσων ρέφερι αποτέλεσε τη σταγόνα για να ξεχειλίσει (εκ νέου) το ποτήρι για τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος, παρακολουθώντας τον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ ΑΕΚ με εμπρηστικούς διαλόγους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα, ζήτησε τις εισηγήσεις της ΔΕΑΒ και της Αστυνομίας και αποφάσισε την αναβολή του τελικού «για τουλάχιστον 10 ημέρες».

Ακόμη και η ημερομηνία που επέλεξε η ΕΠΟ (15/5), με δεδομένο πως το 10ήμερο λήγει στις 17 Μαΐου, ερμηνεύεται από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού ως απόδειξη ότι στην Ομοσπονδία δεν σέβονται όχι μόνο τα συμφωνηθέντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά ούτε καν αποφάσεις που λαμβάνονται με κάθε νόμιμη διαδικασία και ανακοινώνονται με κάθε επισημότητα!

Επομένως η ημερομηνία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρει αντίθετο τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενοχλημένος από τη στάση και τις πράξεις της ΕΠΟ, οι οποίες φανερώνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στον θεσμό του υφυπουργού και τον ίδιο τον Σταύρο Κοντονή, σκοπεύει να αποστείλει σήμερα στην Ομοσπονδία επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο τους όρους διεξαγωγής του τελικού με τους οποίους έγινε η συμφωνία των τριών πλευρών (υπουργείο, ΕΠΟ, FIFA / UEFA) για επανεκκίνηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Σταύρος Κοντονής λοιπόν θα επαναφέρει το ζήτημα ξένων διαιτητών στον τελικό και πιθανότατα της διάθεσης εισιτηρίων σε μαθητές, όπως αρχικά είχε θέσει! Αλλωστε ακόμη και με τις προσκλήσεις η ΕΠΟ είχε αθετήσει τη συμφωνία, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για περιορισμό του αριθμού των προσκλήσεων που αναλογούσαν στις ΕΠΣ, προκειμένου η Ομοσπονδία να τις δώσει όπου εκείνη έκρινε χρήσιμο. Οσον αφορά το ζήτημα των ξένων διαιτητών, ο υφυπουργός φέρεται να συμφώνησε με την πρόταση για «τον Τάσο Σιδηρόπουλο και το τιμ του» επειδή ο συγκεκριμένος διαιτητής αξιολογείται ως ο καλύτερος της ελληνικής διαιτησίας αλλά και διότι προχθές, όταν αρχικά είχε οριστεί ο τελικός, τα ξένα πρωταθλήματα ήταν σε εξέλιξη και διαιτητές από τις προηγμένες χώρες του ποδοσφαίρου δύσκολα θα μπορούσαν να έρθουν στην Αθήνα.

Με δεδομένο ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/5) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, η παρουσία αξιόλογων ξένων διαιτητών είναι εφικτή και αυτό αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο Σταύρος Κοντονής σήμερα με την επιστολή του προς την ΕΠΟ. Τώρα, αν μετά την αρνητική απάντηση για τη διεξαγωγή του τελικού στις 15 Μαΐου και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν (Nova, άρνηση ΠΑΟ κ.ά.) βρεθεί τελικά ημερομηνία να γίνει ο τελικός, είναι άλλο θέμα και θα εξεταστεί μετά τις σημερινές εξελίξεις.

«Αθλιότητες τα περί συνάντησης με Μελισσανίδη»

«Οσοι αφήνουν να διαρρεύσουν ή αναπαράγουν τα συνειδητά ψεύδη περί δήθεν συνάντησης Κοντονή – Μελισσανίδη την προηγούμενη Πέμπτη κινούνται στα πλαίσια του γκεμπελισμού, της αθλιότητας, της εσκεμμένης παραπληροφόρησης και επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο τους στη δημιουργία της βίας στα ελληνικά γήπεδα». Ετσι σχολίασαν από το υπουργείο Αθλητισμού όσα κυκλοφόρησαν ύστερα από ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά στο προσωπικό προφίλ του στο facebook περί συνάντησης Κοντονή – Μελισσανίδη.