Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία βάζει στο επίκεντρο «τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο, το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

» Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί 'επώδυνου συμβιβασμού' με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες 'διασώζονται' και πάλι με 10 δισ. ευρώ.

» Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η 'σκληρή διαπραγμάτευση' της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.

» Η Κυβέρνηση, πριν καλά - καλά κλείσει το δυσβάσταχτο αυτό, πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, αρχίζει από σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, τη 'διαπραγμάτευση' των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων. Σ' αυτό περιλαμβάνονται το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30μμ, στο Σύνταγμα για:

» Τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
» Την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
» Τη διαγραφή του χρέους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ, διεκδικώντας την πρόσληψη στους δήμους των εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα πεντάμηνης διάρκειας και ζητώντας να μπει ένα τέλος στα "προγράμματα της φτώχειας", μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα είναι περίπου 35.000 και αμείβονται 495 ευρώ το μήνα, ενώ η σύμβαση των περισσότερων λήγει στο τέλος του 2015. Όπως υποστηρίζουν οι θέσεις που καλύπτουν είναι οι θέσεις πάγιων και διαρκών αναγκών, ενώ μετά τη λήξη της σύμβασής τους μένουν χωρίς κάλυψη επιδόματος ανεργίας. 
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ ανέβηκε στο υπουργείο να επιδώσει ψήφισμα, ενώ από τις 11.30 το πρωί έχει ξεκινήσει παναττική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα Προγράμματα πεντάμηνης Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. 
Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ ομιλητές της ΠΟΕ ΟΤΑ απευθύνουν λόγους προς τους συγκεντρωμένους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από