Ο Γιάννης Αναστασίου αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τον Παναθηναϊκό. Οι πληροφορίες από το απόγευμα ανέφεραν ότι είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του ισχυρού άνδρα των Πρασίνων Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πριν από λίγο τη λύση της συνεργασίας τους.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου.

Μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής. Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο»

Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» μετά από 2,5 χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά, καθώς οι πιέσεις για απομακρυνσή του ύστερα από και την απογοητευτική εμφάνιση με την ΑΕΚ ήταν ασφυκτικές.

Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κ. Αλαφούζο για τη συνεργασία που είχαμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που υπηρέτησα αυτό το σύλλογο, ο οποίος μου πρόσφερε πολλά. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους στο προπονητικό κέντρο αλλά και τους ανθρώπους στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως και τον κόσμο της ομάδας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στον Παναθηναϊκό».