Τα σοβαρά λάθη

των διαιτητών

Τώρα, πώς άραγε θα νιώθουν στην ΚΕΔ; Μόλις πριν από περίπου 15 ημέρες άλλαξαν τη λίστα με τους διεθνείς διαιτητές, θέλοντας να προλάβουν τις ημερομηνίες. Εχρισαν διεθνή τον Αρετόπουλο, τον έστειλαν στο καμίνι της Τούμπας και ιδού τα αποτελέσματα: ο νέος στη σχετική λίστα ρέφερι έκρινε με ένα σφύριγμά του ποια ομάδα θα προηγηθεί στο ντέρμπι. Ναι, ο ΠΑΟ δεν έχασε μόνο από το ανύπαρκτο πέναλτι, ωστόσο άλλο είναι παίζω άσχημα και διεκδικώ αποτέλεσμα και εντελώς διαφορετικό μένω με σοβαρό σφάλμα πίσω στο σκορ. Ενα λάθος σφύριγμα δεν μπορεί να εξισωθεί με την κακή απόδοση μιας ομάδας. Οι επικεφαλής της ΚΕΔ με τις επιλογές τους έκαναν όλο τον κόσμο να στραφεί ξανά στην απόδοση των διαιτητών. Είναι μια αρνητική τροπή αυτό, γιατί στην αρχή του πρωταθλήματος όλα πήγαιναν καλά και ουδείς έβγαζε προς τα έξω κάποια δυσαρέσκεια. Οχι μόνον αυτό, αλλά οι διαιτησίες προκάλεσαν τριγμούς στον Παναθηναϊκό που χάνει την ουσία και τη μόνιμη μέτρια απόδοση, ενώ σηκώνοντας τους τόνους αδυνατεί να προσεγγίσει τη σκληρή πραγματικότητα. Ισως γιατί δεν θέλει να τη δει, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο ΠΑΟΚ σε όλα τα ντέρμπι είχε πρίμα διαιτησία.

Φίλοι

από τα παλιά

Ενα δίδυμο που έκανε θραύση με τη φανέλα της ΑΕΚ, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έσμιξε ξανά και για λίγες ημέρες. Ντανιέλ Μπατίστα και Φρανκ Κλόπας. Αμφότεροι, πανηγύρισαν τίτλους με την ΑΕΚ, τότε που η ομάδα έπαιζε υπέροχο ποδόσφαιρο και έβαζε τις βάσεις για τη δημιουργία μίνι δυναστείας. Ο Φράνκι, με γκρίζο μαλλί πλέον, ήρθε από τις ΗΠΑ, είδε τους παλιόφιλους και δη τον κολλητό του, παρακολούθησε ζωντανά την ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή και αποχώρησε.

Κοντά σε νέα μεταγραφή

Θυμάστε τον Σήφη Δασκαλάκη; Πρόκειται για γκολκίπερ που πέρυσι είχε δελτίο στον ΟΦΗ, αλλά κάποια προβλήματα με τον (κόουτς) Γκατούζο τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Τώρα, λέγεται πως ετοιμάζεται επιστροφή του στο Ηράκλειο. Προφανώς ορισμένοι θεωρούν ότι με τα 33 του χρόνια θα προσθέσει πείρα στην ομάδα. Είναι σίγουρο. Και ακόμη περισσότερο θα ανεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας, καθόσον αρκετοί βετεράνοι μαζεύονται στον ΟΦΗ.

Γήπεδο – κολυμβητήριο

Ενα από τα παιχνίδια του προγράμματος στην Γ’ Εθνική του μπάσκετ την περασμένη Κυριακή ήταν το Τρίτων – Σπόρτιγκ. Ομάδες με ιστορία και οι δύο, αλλά το ζητούμενο δεν βρίσκεται εδώ. Το γήπεδο του Στρέφη που θα φιλοξενούσε το ματς κρίθηκε ακατάλληλο μετά τις δυνατές βροχές. Εμπαζε. Και προέκυψε αναβολή. Γιατί τα εγχώρια κλειστά γήπεδα αποδεικνύεται ότι έχουν μεγάλες χαραμάδες!

Σωκράτης

Να είναι ο σουπερστάρ της Ντόρτμουντ, κατά το παλιό τραγούδι; Το σίγουρο είναι πως ο Παπασταθόπουλος στη Βεστφαλία βρήκε τον καλό του εαυτό και συμφώνησε για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019. Ηδη ο έλληνας μπακ συμπλήρωσε διετία στην Ντόρτμουντ, έχει προσαρμοστεί πλήρως και είναι πασιφανές ότι από τους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό κάνει την πλέον αξιοπρόσεκτη και σταθερή καριέρα.