Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε τον αντικαταστάτη του Μπαράλες στο πρόσωπο του Απόστολου Γιάννου. Ο 25χρονος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ του Αστέρα στην εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), έφτασε τα επτά σε οκτώ παιχνίδια και μοιράζεται την πρώτη θέση των σκόρερ με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Αστέρας νίκησε –και μάλιστα με ανατροπή –ύστερα από τέσσερα παιχνίδια. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη.

«Η ομάδα έχει αρχίσει να βγάζει τσαμπουκά στο γήπεδο, κάτι που έλειπε έως τώρα» παρατήρησε ο Στάικος Βεργέτης. «Αυτή τη φορά δείξαμε χαρακτήρα παρά το ψυχολογικό σοκ από το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε. Πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες και στο β’ μέρος ήμασταν αρκετά καλοί με αποτέλεσμα να κάνουμε την ανατροπή. Αν είναι ένα νέο ξεκίνημα θα το δείξουν τα επόμενα παιχνίδια. Η ουσία είναι ότι στο ρόστερ υπάρχουν περισσότερες επιλογές».

«Νομίζω ότι μας αδικεί το αποτέλεσμα με τη συνολική εικόνα που δείξαμε» υποστήριξε ο προπονητής του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης. «Στο β’ μέρος αγωνιστήκαμε με μεγάλο ρίσκο, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά στο τέλος το δεχθήκαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε ώστε αυτό που χάσαμε σε αυτό το παιχνίδι να το κερδίσουμε σε κάποιο από τα επόμενα. Χρειάζεται συγκέντρωση και προσοχή για να παίρνουμε από κάθε αγώνα αυτό που μας αξίζει».

Ολα άρχισαν καλά για τους γηπεδούχους, καθώς στο 4′ ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπαντή και σκόραρε σε κενή εστία. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 39′ με πέναλτι του Γιάννου, ενώ η είσοδος των Λανθαρότε και Νίκο Φερνάντες στο β’ μέρος τούς βοήθησε να αποκτήσουν τον έλεγχο του ματς. Ετσι, στο 81′ από προσπάθεια του Λανθαρότε και λανθασμένη αντίδραση της άμυνας του ΠΑΣ, ο Γιάννου σκόραρε για το 2-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ (72′ Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84′ Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ιλιτς (76′ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55′ Φερνάντες), Μπερτόλιο (46′ Λανθαρότε), Παπαδόπουλος, Γιάννου (85′ Αλόκο).

Info

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2