Ο ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο στο βιβλίο του «Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου» αναφέρει την αντίδραση του Φέρεντς Πούσκας όταν σε ένα παιχνίδι ο διαιτητής τού ακύρωσε ένα γκολ. Δεν διαμαρτυρήθηκε, έστησε την μπάλα στο ίδιο σημείο και την ξανάστειλε στα δίχτυα. Το γκολ είναι η φωτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου. Αυτό που ξεσηκώνει τον κόσμο, που προσφέρει χαρά και λύπη. Και κάποια γκολ αξίζουν κάτι παραπάνω. Είναι αυτά που μεταφράζονται σε βαθμούς και ανεβάζουν τις ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα.

Κάποιοι παίκτες δεν σκοράρουν απλά, αλλά προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους. Και η Σούπερ Λίγκα έχει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Κι αν η βιτρίνα στα καλύτερα σημεία της περιλαμβάνει κυρίως παίκτες των μεγάλων ομάδων (Φορτούνης 5 γκολ – 3 ασίστ, Καρέλης 3 γκολ – 1 ασίστ, Μπουονανότε 3 γκολ), χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν κι άλλοι με εξίσου σημαντική προσφορά.

Πρώτος στη λίστα ο Βαγγέλης Μάντζιος του Λεβαδειακού. Ο 32χρονος επιθετικός έχει πετύχει τα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας του, ενώ έδωσε την ασίστ για το έκτο. Τρεις νίκες έχει ο Λεβαδειακός, όλες προσφορά δική του.

Ο Απόστολος Γιάννου έχει πετύχει πέντε από τα επτά γκολ του Αστέρα Τρίπολης. Η συγκομιδή για την ομάδα της Αρκαδίας δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι φίλοι της, αλλά ο 25χρονος επιθετικός μπορεί να τους κάνει να ξεχάσουν τον Μπαράλες. Κι επειδή στο γκολ χαίρονται δύο παίκτες, ένας άλλος επιθετικός του Αστέρα, ο Σκουρτάι, δεν έχει ακόμα σκοράρει αλλά έχει μοιράσει τρεις ασίστ.

Η Βέροια είναι αήττητη εκτός έδρας (δύο νίκες, μία ισοπαλία). Οι δύο νίκες φέρουν την υπογραφή του Τζαμέλ Αμπντούν. Δύο γκολ στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό και άλλο ένα στο τελευταίο ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη. Σύνολο βαθμοί έξι. Δίπλα του και ο Θωμάς Ναζλίδης (2 γκολ – 2 ασίστ).

Παρόμοια περίπτωση ο Τάσος Μπασαβέτας του Πανιωνίου. Ο 22χρονος επιθετικός έχει πετύχει τρία γκολ, αλλά τα δύο ήταν έξι πόντοι! Ο Μπακασέτας πέτυχε το γκολ της νίκης κόντρα στον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και εναντίον του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Σημαντικό μερίδιο στην εξαιρετική πορεία του Πανιωνίου έχει και ο Ολιβιε Μπουμάλ (2 γκολ – 3 ασίστ).

Το μοναδικό τρίποντο του Ηρακλή (με την Καλλονή στη Μυτιλήνη) έχει την υπογραφή του Περόνε. Στα τελευταία παιχνίδια, πάντως, ο Απόστολος Βέλλιος δείχνει ότι ο Ηρακλής μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει πετύχει τέσσερα γκολ, στα τρία είχε συμμετοχή ο Βέλλιος (δύο και μία ασιστ).