Ο Λεβαδειακός νίκησε με 3-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή. Οι παίκτες του Ακη Μάντζιου αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ως το 82’ κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν μία παλικαρίσια νίκη.

Δύο γκολ ο Βαγγέλης Μάντζιος κι ένα ο Γιακουμάκης (από ασίστ του Μάντζιου) για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Πανθρακικός προηγήθηκε με γκολ του Ροτζέριο. Ο Μάντζιος μάλιστα έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 26 γκολ με τη φανέλα του Λεβαδειακού, ξεπερνώντας στην πρώτη θέση τον Τάκη Λεμονή που είχε 24 τέρματα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 22’ ο Μάντζιος από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα κι ο Ντιγκινί στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στο δοκάρι. Στο 28’ ύστερα από κόρνερ διεκδίκησαν στην μεγάλη περιοχή ο Μάντζιος με τον Μελίσση.

Ο Βάτσιος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, καθώς θεώρησε ότι ο επιθετικός του Λεβαδειακού βρήκε με τον αγκώνα του τον Μελίσση. Μία απόφαση, που ήταν αυστηρή, καθώς δεν υπήρχε καμία παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροτζέριο κι έκανε το 1-0.

Στο 83’ Ο Μάντζιος έβγαλε πολύ ωραίο μπαλιά στον Γιακουμάκη κι αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Ναβάρο έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ποτουρίδη και ο Βάτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάντζιος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων στο 90’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σέρφα, Μεχία, Μάρτινς, Βάλτερ, Χαβίτο, Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί.

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Εντουίν, Μουλόπουλος (81’ Θεος), Γιακουμάκης, Γιάχιτς (67’ Νικολάου), Μάντζιος, Φαβάλι (61’ Μπελγαζουανί), Ναβάρο.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Λεβαδειακού ο Βαγγέλης Μάντζιος

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα Α΄ εθνικής, είναι πλέον ο Βαγγέλης Μάντζιος. Οταν το καλοκαίρι του 2013 χρόνια ο έμπειρος στράικερ μετακόμισε στη Βοιωτία, κανείς δεν περίμενε ότι θα «δεθεί» σε τέτοιο βαθμό με την ομάδα.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανθρακικό οδήγησε τον Λεβαδειακό σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (3-1) επί του Πανθρακικού. Παράλληλα, έφτασε συνολικά τα 26, ξεπερνώντας τον Τάκη Λεμονή ο οποίος ήταν πρώτος στη σχετική κατάταξη εδώ και 24 χρόνια.

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο συνεπείς Ελληνες σκόρερ, αναμένεται να φτάσει ξανά σε διψήφιο αριθμό τερμάτων αν αναλογιστούμε ότι έχει ήδη 5 γκολ στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Χάρη σ΄αυτά, έφτασε τον Κώστα Φορτούνη στην πρώτη θέση των σκόρερ της Super League.

Τα γκολ του Μάντζιου με τον Λεβαδειακό:

2013/14: 12

2014/15: 9

2015/16: 5 (σε 6 αγωνιστικές)