Την Ξάνθη θα επισκεφτεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ως επίσημος προσκεκλημένος στις εορτές των Ελευθερίων της πόλης και της 96ης επετείου ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919.

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του θα ανακηρύξει τον κ. Παυλόπουλο ως επίτιμο δημότη Ξάνθης σε πανηγυρική του συνεδρίαση και θα του απονείμει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φθάσει στις 10 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, όπου θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Στις 11 θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ξάνθης και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Ηρώο της πόλης, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 12.30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την παρέλαση σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στην ορεινή κωμόπολη της Σταυρούπολης, όπου ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από