Η δυναστεία του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό! Ο Τσόρι Ντομίνγκες και η παρέα του γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου και 17ου νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου την εφετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός και η Skoda Ξάνθη μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο στον προχθεσινό τελικό του ΟΑΚΑ, όμως στο τέλος πανηγύρισαν οι 30.000 φίλοι των Ερυθρολεύκων.  

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη στο α’ ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες (ο Ρομπέρτο έδωσε το «παρών» σε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι), όμως το Κύπελλο σήκωσε η πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έφθασε στον τελικό, άφησε τον ακριτικό σύλλογο και τους περίπου 5.000 φίλους της να ζήσουν το όνειρο για ένα ημίχρονο, όμως το Κύπελλο πήγε στην τροπαιοθήκη των Πειραιωτών.

Από λάθος του Μπέρτου (έστρωσε την μπάλα με το στήθος) ο Χάρα άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (1-0). Ο Ντομίνγκες με εντυπωσιακό σλάλομ, αφού απέφυγε τους Μπέρτο και Παστεριανό τελείωσε με υποδειγματικό πλασέ τη φάση στο 63′ (2-0). Ο Φορτούνης με απευθείας φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 (80′). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Καπετάνος με κοντινό σουτ (87′). Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μποτία.

Η διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου) πλησίασε το άριστα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σόβιας (86′ Κασάμι), Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντιγκά, Ντοσεβί, Φουστέρ (65′ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79′ Μήτρογλου), Χάρα.

Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος (78′ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεριανός (66′ Καπετάνος), Ομπόντο (79′ Βάλτερ), Στολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.