Απόσβεση του νέου συμβολαίου του (τον περασμένο Μάρτιο η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκτασή του έως το καλοκαίρι του 2017) άρχισε να κάνει από φέτος ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο 33χρονος αργεντινός μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού και αποδείχθηκε σωτήρας για την παραμονή του Βίτορ Περέιρα στην τεχνική ηγεσία των νταμπλούχων.

«Είναι δυνατόν να φύγει ένας προπονητής που κατέκτησε το νταμπλ;» αναρωτήθηκε ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης και για σιγουριά κατέληξε: «Η απόφαση ανήκει στη διοίκηση».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στα περισσότερα ματς τη φετινή σεζόν. Ωστόσο η ουσία είναι ότι κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 12 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και το Κύπελλο, έχοντας καλή απόδοση στο β’ ημίχρονο κόντρα στη Skoda Ξάνθη.

Στο ΟΑΚΑ «μίλησε» ο αργεντινός ζογκλέρ Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Το δεύτερο γκολ που φέρει τη σφραγίδα του (οι παίκτες της Ξάνθης Μπέρτος, Παπαστεριανός δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις ντρίμπλες που δέχτηκαν) ξεσήκωσε τους περίπου 30.000 φίλους του Ολυμπιακού και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Περέιρα!

Ο Ντομίνγκες σημείωσε τη φετινή σεζόν 18 γκολ (15 στο πρωτάθλημα, ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάλμε, ένα στο Γιουρόπα Λιγκ με πέναλτι στο ματς με την Ντνίπρο και το γκολ για χάιλαϊτ στον τελικό του Κυπέλλου).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στο πρόσωπο του Τσόρι έχει βρει δημιουργό και σκόρερ!

Από την πλευρά του ο Βίτορ Περέιρα καλείται να βρει το κατάλληλο έμψυχο υλικό για να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός συνόρων, όμως κυοφορούνται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Ο πορτογάλος τεχνικός θα κριθεί με δίκαιο τρόπο όταν θα έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία. Κακά τα ψέματα, πολλές μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και προσθήκες τον περασμένο Ιανουάριο (Σαντάνα, Χάρα) δεν έκαναν τη διαφορά στους νταμπλούχους. Πού είναι οι Αφελάι, Ντουρμάζ, Κασάμι, Μπενίτες, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης, Διαμαντάκος; Ο Μποτία δεν είναι Μέλμπεργκ και οι δύο ταλαντούχοι αμυντικοί Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί δεν είναι φουλ μπακ. Ο Περέιρα θα έχει λοιπόν πάρα πολλή δουλειά ενόψει της νέας σεζόν.