Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, αλλά δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για καταστροφές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δυνάμεις της οργάνωσης ελέγχουν επίσης την αεροπορική βάση της Παλμύρας, τη φυλακή και το αρχηγείο των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 100 μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές στην πόλη της Παλμύρας και στα περίχωρά της.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως η οργάνωση κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την πόλη, ενώ τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στις κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε στρατιωτικό φυλάκιο στα περίχωρα.

Νωρίτερα, η UNESCO, που έχει χαρακτηρίσει την Παλμύρα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έκανε έκκληση να σταματήσουν οι μάχες και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον πληθυσμό αλλά και "να διαφυλάξει τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά" της Συρίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από