Οι τελευταίες 50 ημέρες δεν ήταν εύκολες για τον Παναθηναϊκό. Η αφαίρεση τριών βαθμών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η οριστική απώλεια του πρωταθλήματος επηρέασαν τους Πράσινους, οι οποίοι, λες και κατέβηκε ο διακόπτης, έχασαν τον προσανατολισμό τους –πιθανότατα και το κίνητρο –πραγματοποιώντας κάκιστες εμφανίσεις. Η μόνο μία νίκη στα τελευταία έξι ματς αλλά κυρίως το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Τριφυλλιού έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και τη δεύτερη θέση, που όμως εντέλει κατακτήθηκε χάρη στη χθεσινή επικράτηση (3-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Ο ελληνοκεντρικός Παναθηναϊκός που παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου με οκτώ Ελληνες στην αρχική ενδεκάδα είχε διάθεση, ενέργεια και αρκετή επιθετικότητα.

Μολονότι ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ (4′) με καταπληκτική ενέργεια και ωραίο πλασέ του Κλωναρίδη, ο ΠΑΣ ισοφάρισε στην αμέσως επόμενη φάση (5′) με ιδανικό τελείωμα του Ιλιτς. Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο της ομάδας των Ιωαννίνων που έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες (τρεις με τον Μανιά), το Τριφύλλι ωστόσο είχε σε μεγάλη ημέρα τον Στιλ που έσωσε τρεις φορές την εστία του. Η αλλαγή συστήματος (από 4-4-2 σε 4-2-3-1) που έκανε ο Αναστασίου προς το φινάλε του πρώτου 45λεπτου υπήρξε ευεργετική για τους Πράσινους, οι οποίοι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου μπήκαν στο γήπεδο μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο και αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Ο Ζέκα έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 48′ όταν «σημάδεψε» το δοκάρι και ο Καρέλης με κεφαλιά στο 50′ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟ, που σφράγισε την επικράτησή του δέκα λεπτά αργότερα (60′) με εξαιρετική ενέργεια και πλασέ του Λαγού.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης τιμήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο παλαίμαχος αργεντινός άσος Εκι Γκονζάλες, ο οποίος χειροκροτήθηκε.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (77′ Δώνης), Νίνης (80′ Ταυλαρίδης), Κλωναρίδης (63′ Ντίνας), Καρέλης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης (40′ Σωτηρίου), Στρούνα, Ναδάλες (63′ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Μπέριος, Τσουκαλάς, Χαρίσης (63′ Αυγενικού), Τσάβες, Ακόστα, Ιλιτς, Μανιάς.