Ο Λεβαδειακός με κορυφαίο τον Βαγγέλη Μάντζιο (ένα γκολ, μια ασίστ, ένα δοκάρι) πέρασε νικηφόρα από το Παγκρήτιο Στάδιο επί του αδιάφορου βαθμολογικά Εργοτέλη (0-2), αλλά η νίκη δεν του έφτασε για να παραμείνει στην κατηγορία. Στο σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Αρετόπουλου, οι παίκτες του Λεβαδειακού και ο προπονητής Ακης Μάντζιος έσπευσαν στα ραδιόφωνα και στα κινητά για να πληροφορηθούν τα τελικά αποτελέσματα των άλλων αγώνων. Η ισοπαλία του Πανιωνίου, σε συνδυασμό με εκείνη του Πλατανιά κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και η νίκη του Πανθρακικού επί της Ξάνθης, έφεραν σε μειονεκτική θέση την ομάδα της Λιβαδειάς στην τετραπλή ισοβαθμία με Βέροια, Πανθρακικό και Πανιώνιο (43β.). Οπως το 2006, όταν ο Λεβαδειακός έχανε από τον ΟΦΗ με 2-0, οι Βοιωτοί έμειναν εκτός Σούπερ Λίγκας, αν και κέρδισαν το χθεσινό παιχνίδι με 0-2.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Λεβαδειακός πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 65′ ο Μιλοσάβλιεφ έπειτα από ασίστ του Μάντζιου έκανε το 0-1. Ενώ στο 68′ ο Μάντζιος έκανε το τελικό 0-2. Ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 77′.

Ο Εργοτέλης έκλεισε με ήττα τη φετινή χρονιά, καθώς έχασε απο τον Λεβαδειακό στο Παγκρήτιο Στάδιο (0-2) στο τελευταίο του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν προκύψει κάτι με τις υποθέσεις Κέρκυρας και Βέροιας, ο Εργοτέλης είναι εκτός κατηγορίας και το μέλλον του θα είναι είτε στη Football League είτε στη Γ’ Εθνική. Ο προπονητής του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης μετά τη λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό ανέφερε ότι δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση της ομάδας για το αύριο του συλλόγου: «Θα μιλήσω με τη διοίκηση τις επόμενες μέρες. Δεν έχω κάνει κάποια κουβέντα. Εχουμε μερικές μέρες προπονήσεων ακόμα και θα κλείσουμε».

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Ρέντζας (70′ Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μπόε Καν (60′ Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82′ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Γκουσταμάν Τε (70′ Βούκσεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Πουλίδο (85′ Γκόμες), Τόμας, Γιακουμάκης (46′ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιο, Ζίτο.