Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα απουσιάσει από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αλλά ο κόσμος του που γέμισε χθες το βράδυ το ΟΑΚΑ, του πρόσφερε απλόχερα το ζεστό χειροκρότημά του.

Μετά την αντίδραση της Δευτέρας που ήρθε από μια υπερβατική εμφάνιση (16/31 τρ.), ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλες εκπλήξεις για την ΤΣΣΚΑ, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν είχε διάθεση για περισσότερες περιπέτειες και νίκησε εύκολα (74-55), βάζοντας τέλος στην προημιτελική σειρά (1-3).

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προσπάθησαν ξανά –και κατάφεραν –να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα της ρωσικής ομάδας στην επίθεση, καταθέτοντας όση ενέργεια τους είχε απομείνει από το βράδυ της Δευτέρας και να παίξουν με αποφασιστικότητα και δύναμη, κυρίως κοντά στο καλάθι. Αντεξαν για ένα ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε από τα αποδυτήρια πιο συγκεντρωμένη, ανέβασε την ένταση, βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, την ώρα που εμφανιζόταν στην οθόνη του Παναθηναϊκού προειδοποίηση για σύνδεση με φορτιστή διότι οι μπαταρίες τελείωναν. Με 4/5 τρίποντα η ΤΣΣΚΑ απλούστευσε τα πράγματα, προηγήθηκε από το 37-32 του ημιχρόνου σε 60-44 και απέμενε η ολοκλήρωση του χρονικού ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού.

«Μας έλειψαν λίγη προσπάθεια και λίγη δύναμη για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου, είχαμε ωστόσο υπομονή και καλή άμυνα. Στην πορεία σταματήσαμε» είπε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και πρόσθεσε πως «μπορεί κάποια από τις άλλες ομάδες των play offs να μας ταίριαζε καλύτερα. Σε αυτά τα δύο ματς φτάσαμε στο μέγιστο, στη Μόσχα όχι».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης, που έγινε ο έκτος έλληνας προπονητής που θα βρεθεί σε φάιναλ φορ αλλά πρώτος με ξένη ομάδα, στάθηκε όπως είναι φυσικό στο χειροκρότημα του κόσμου: «Πιστεύω πως λάβαμε το μήνυμα από το τρίτο παιχνίδι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε δυνατά. Στην δεύτερη περίοδο ισοφάρισε και μας δυσκόλεψε πολύ. Σε μια τέτοια σπουδαία ατμόσφαιρα αποδείξαμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ δεν είναι δική μου. Ανήκει σε όλη την ομάδα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για το χειροκρότημα. Εδειξε πως αναγνώρισε την προσφορά που είχαμε, μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τα 13 χρόνια που εργαστήκαμε εδώ. Από τα βάθη της καρδιάς μου τους ευχαριστώ για αυτή την υποδοχή».

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολας 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ 2, Ουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1 τρ., 10 ριμπ.).

Παππάς μέχρι το 2018

Μετά το συμβόλαιο του Τζέιμς Γκιστ, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε πρόωρη ανανέωση και του συμβολαίου του Νίκου Παππά.Ο γκαρντ των Πρασίνων, δύο ημέρες μετά την καλύτερη εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα, επιβραβεύτηκε με νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει περί τα 400.000 ευρώ ετησίως.

Η χαρά από την ανανέωση δεν συνοδεύτηκε με νέα σπουδαία εμφάνιση, αλλά ο Παναθηναϊκός επενδύει σε αυτόν προσδοκώντας ακόμη πολλές όπως εκείνη της Δευτέρας, που θα φέρουν και νέους τίτλους.