Με τον Ενερ Βαλέντσια να συνεχίζει το απίστευτο σερί του στο σκοράρισμα (βρήκε δίχτυα για έκτη συνεχόμενη φορά), πετυχαίνοντας μάλιστα και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Ισημερινός έκανε την ανατροπή επικρατώντας της Ονδούρας με 2-1, διατηρώντας έτσι τις ελπίδες του για πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Οι πάικτες του Ρεινάλδο Ρουέδα αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με τον μεγάλο τους πρωταγωνιστή, τον Βαλέντσια, που με κεφαλιά στο 65′ (ύστερα από κόρνερ του Αγιόβι) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ηταν ο ίδιος που τρία λεπτά μετά το γκολ της Ονδούρας είχε ισοφαρίσει (στο 34′) ανατρέποντας άμεσα το σκηνικό.

Ανάποδα στον πάγκο οι δυο προπονητές…

Σε έναν αγώνα μεταξύ δύο πολύ καλών φίλων, των κολομβιανών προπονητών των δύο ομάδων που μάλιστα παλαιότερα ήταν στον αντίπαλο πάγκο από αυτόν που κάθονταν σε αυτό το παιχνίδι!

Ο τεχνικός της Ονδούρας, πρώην άσος της Εθνικής Κολομβίας (αμυντικός) Λουίς Σουάρεζ, το 2006 στο Μουντιάλ της Γερμανίας ήταν στο τιμόνι του αντιπάλου του, του Ισημερινού, και μάλιστα, αν και στον όμιλο της Γερμανίας, οδήγησε στη νοκ άουτ φάση των «16» την ομάδα του, όπου αποκλείστηκε πολύ δύσκολα από την Αγγλία (1-0).

Ο συμπατριώτης του, τεχνικός του Ισημερινού τώρα Ρεϊνάλδο Ρουέδα, πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής καθοδηγούσε την Ονδούρα, χωρίς να καταφέρει όμως καν να σκοράρει η ομάδα του.

Η Ονδούρα αυτή τη φορά σκόραρε με τον Κόστλι (31′) με ωραία ατομική προσπάθεια πετυχαίνοντας το πρώτο της τέρμα μετά τη διοργάνωση του 1982, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα της χώρας ο πατέρας του Κόστλι!

Λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Μπένγκστον έστειλε τη μπάλα – με το χέρι – στα δίχτυα και φυσικά ο αυστραλός διαιτητής Γουίλιαμς δεν κατακύρωσε το τέρμα. Οπως σωστά, δεν μέτρησε το γκολ της Ονδούρας και στο δεύτερο ημίχρονο (καθαρό οφσάιντ). Ωστόσο, ελέγχεται για τη φάση του 77′ όταν ο Αγιόβι κρατάει καθαρά τον Κόστλι μέσα στην περιοχή, αλλά δεν σφυρίζεται η παράβαση.

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Γκουάγκουα, Εράσο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (90′ Αχιλιέρ), Αγιόβι, Καϊσέδο (82′ Μέντες), Ε. Βαλέντσια, Μιντα (83′ Γκρουέου), Α. Βαλέντσια.

Ονδούρα: Βαγιαβάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Ιζαγκίρε (46′ Γκαρσία), Μπένγκστον, Κόστλι, Μπόνιεκ (82′ Τσάβες), Εσπινόζα, Γαρίδο (71′ Μαρτίνες), Κλαρος, Μπέκελες

Την Τετάρτη στην τελευταία αγωνιστική η Ονδούρα παίζει με την Ελβετία ενώ ο Ισημερινός με τη Γαλλία και λογικά οι Ελβετοί είναι πιο κοντά στην πρόκριση μαζί με τους Γάλλους.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 2 αγώνες): Γαλλία 6, Ισημερινός και Ελβετία 3, Ονδούρα