Ο υπαστυνόμος Α’-διαχειριστής της λέσχης-εστιατορίου στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κατηγορείται για υπεξαίρεση διάφορων χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Ηδη, σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για απιστία και υπεξαίρεση.

Επίσης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του έχει διαταχθεί και η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού στη λέσχη–εστιατόριο.

]Προκειμένου να διεξαχθεί διαχειριστικός έλεγχος, κατασχέθηκαν τα υπηρεσιακά βιβλία και οι φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).

Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, φέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός τουλάχιστον από το 2009, τουλάχιστον, έπαιρνε διάφορα χρηματικά ποσά από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης.

Αν και δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη οι ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κατηγορούμενος έκανε τις «αναλήψεις» από το ταμείο, ούτε και το ακριβές ποσό που υπεξαιρέθηκε, εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του δημοσίου θα ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.