Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου -και στη συνέχεια πηγές της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα- επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται στην Λευκωσία στελέχη της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που πήραν κατάθεση από τον Τάσο Τσεχιλίδη, ο οποίος καταδικάστηκε από κυπριακό δικαστήριο σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες ο εκ των δύο καταδικασθέντων, Τάσος Τσεχιλίδης μετά την βαρύτατη καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο, έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και κατονόμασε τον άνθρωπο που παρείχε το όπλο και τα χρήματα για τη διάπραξη των φόνων, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς.

«Στο μέσο ερευνών δεν είναι εύκολο να λέμε αρκετά πράγματα», είπε ο Ιωνάς Νικολάου και πρόσθεσε πως «η κάθε πληροφορία η οποία έρχεται προσπαθούμε να διερευνηθεί, να δούμε πόσο αυτή συνδέεται ή συνάδει με τις πληροφορίες που είχαμε μέχρι τώρα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης γιατί, όπως έχω πει και το επαναλαμβάνω ξανά, παραμένει να δούμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτό το έγκλημα».

Πρόσθεσε πως «έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, έχουν έρθει και από την Ελλάδα αστυνομικοί ανακριτές, οι οποίοι έχουν και αυτοί πάρει κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο (σσ: τον συνεργό του εκτελεστή) το οποίο τους έδωσε πληροφορίες για ενέργειες στην Ελλάδα, ανέλαβαν και εκείνοι να διερευνήσουν τις δικές τους πληροφορίες και προσπαθούμε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληροφορίες αυτές. Τουλάχιστον για μας, αυτό που μας ενδιαφέρει σαν κυπριακή αστυνομία είναι να διερευνήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο έγκλημα».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης του πενταπλού φόνου, ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλησε να πει «οτιδήποτε περισσότερο καθόσον αφορά το πόσο κοντά είμαστε ή πόσο μακριά. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να πω είναι ότι έχουν δοθεί κάποιες πληροφορίες, οι οποίες διερευνώνται και αναμένουμε ότι αφού αξιολογήσουμε και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, αυτές μπορούν να μας καθοδηγήσουν περισσότερο στην προσπάθεια της διερεύνησης».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Τάσος Τσεχιλίδης ζήτησε από την Αστυνομία κάποια ανταλλάγματα για να προχωρήσει και σε γραπτή κατάθεση, ο κύπριος υπουργός απάντησε πως δεν έχει υπόψη του «για οτιδήποτε ανταλλάγματα. Εκείνο το οποίο αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Πηγές πάντως στη Λευκωσία έλεγαν, ότι ο καταδικασθείς -που έχει καταρρεύσει ψυχολογικά- «διαπραγματεύεται» την μεταφορά του στην Ελλάδα, για να εκτίσει την ποινή του.

– Οι Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Τάσος Τσεχιλίδης καταδικάσθηκαν στις 7 Φεβρουαρίου για την εν ψυχρώ δολοφονία τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα. Οι δύο καταδικασθέντες ήταν γνωστοί, στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, από την περιοχή των Εξαρχείων και τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.