Λέγοντας πως «και άλλοι θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε» ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μουχαμέντ Τσετίν παραιτήθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ανεβάζοντας σε οκτώ τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του AKP από τα μέσα Δεκεμβρίου όταν ξέσπασε το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Εκλεγμένος με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα.

«Και άλλοι φίλοι [βουλευτές] θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε» δήλωσε ο Τσετίν μιλώντας σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κόμμα του στη Δικαιοσύνη.

«Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου» δήλωσε.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαθέτει την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με 319 έδρες σε σύνολο 550.

Φημολογείται πως ο παραιτηθείς Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του θρησκευτικού ηγέτη και πολυεκατομμυριούχου Φετχουλάχ Γκιουλέν που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.