Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Αντζελες κατά του μπλογκ ενημέρωσης, Gawker, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, επειδή η ιστοσελίδα δημοσίευσε συνδέσμους ώστε να μπορούν να κατεβάσουν οι αναγνώστες το σενάριο της τελευταίας του ταινίας με τίτλο «The Hateful Eight».

Βάσει των εγγράφων που κατέθεσε ο σκηνοθέτης στο δικαστήριο, ισχυρίζεται πως η ιστοσελίδα Gawker Media έκανε προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων, που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες, του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του».

Ο σκηνοθέτης ζητά ως αποζημίωση 1 εκατομμύριο δολάρια.

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.

Ο διαδυκτιακός ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αρχεία ανώνυμα, ενώ στους όρους και τις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «παράνομη καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας». «Μην ανεβάζετε αρχεία που παραβιάζουν την τοπική νομοθεσία. Τα παράνομα αρχεία θα καταργούνται», αναφέρεται.

Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό.

Ο Ταραντίνο, μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline Hollywood, δήλωσε ότι είναι «πολύ θλιμμένος» για τη διαρροή του σεναρίου και απέρριψε τα σχέδιά του να γυρίσει την ταινία, λέγοντας πως αντ’ αυτού θα δημοσιεύσει το σενάριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από