Με το σκεπτικό ότι ο εγκλεισμός του Δημήτρη Κοντομηνά στη φυλακή θα έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, με απρόβλεπτη κατάληξη, η πλειοψηφία των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε να μην προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στην κρίση τους, όπως προκύπτει από το βούλευμα, μέτρησε επίσης και το γεγονός ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε πως ο επιχειρηματίας έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να δυσχεραίνει το ανακριτικό έργο και πολύ περισσότερο σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που να δηλώνει την πρόθεσή του να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το τρίτο μέλος της σύνθεσης του δικαστικού Συμβουλίου είχε τη γνώμη ότι ο κ. Κοντομηνάς έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος κρίνοντας ότι τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά, ώστε να αποκλείουν την επιβολή του μέτρου της προσωρινής του κράτησης.

Ο δικαστικός λειτουργός μάλιστα, για να θεμελιώσει την αρνητική του ψήφο, επικαλείται το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα υγείας ο Δ. Κοντομηνάς ταξίδεψε στο εξωτερικό στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα δεν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, πριν από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τελικά, ύστερα από πολύωρη διάσκεψη, με οριακή πλειοψηφία ο Δ. Κοντομηνάς αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο μέσα σε 20 ημέρες να έχει πληρώσει 5.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής του εμφάνισης τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παραδόθηκε και απολογήθηκε

Χθες απολογήθηκε η 28χρονη Φωτεινή Κρέστα η οποία είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και οδηγήθηκε στον ανακριτή συνοδευόμενη από τη συνήγορό της. Η Φ. Κρέστα, η οποία αρνείται την πράξη της απιστίας, απολογήθηκε χωρίς να ζητήσει καν αντίγραφο της δικογραφίας, γεγονός το οποίο συνεκτιμήθηκε από τις Αρχές που την άφησαν ελεύθερη μόνο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.