Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας, λίγο πριν τον νοκ άουτ ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα, δεν διστάζει να χρήσει φαβορί την ομάδα του τριφυλλιού.

Μιλώντας στην κάμερα του ιντερνετικού καναλιού της ομάδας του, ο έμπειρος κόουτς εξηγεί στο σκεπτικό του.

«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Δεν το λέω για λόγους εντυπώσεων, το λέω γιατί το πιστεύω και γιατί παίζει στο γήπεδό του με τον κόσμο του. Εμείς πρέπει να κάνουμε πολύ σοβαρό και συγκεκριμένο παιχνίδι για να κερδίσουμε εκεί.

Είχαμε μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις προϋποθέσεις. Στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε με -2, ενώ στην Ευρωλίγκα οι αντίπαλοί μας έχουν τεράστιο κίνητρο να μας κερδίσουν για προφανείς λόγους. Όσο για το Κύπελλο είχαμε τη δυσκολότερη δυνατή κλήρωση, με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με πλουσιότερο ρόστερ από πέρσι και φυσικά θα έχουν μεγάλο κίνητρο να παίξουν εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε εκεί» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού όπου μεταξύ άλλων έκανε ένα μίνι απολογισμό της πρώτης φάσης, μίλησε για τη συνέχεια αλλά και αποκάλυψε τι δώρο θέλει από τον Άγιο Βασίλη:

«Όλος ο κόσμος ζητά πράγματα και ο Άγιος Βασίλης δεν θα μας κάνει εμάς τη χάρη. Εμείς θέλουμε να είμαστε υγιείς, γιατί είναι μια παράμετρος του αθλητισμού που επηρεάζει τις πορείες ανθρώπων και ομάδων. Δυστυχώς εμείς είχαμε πολλά προβλήματα μέχρι τώρα, αλλά είναι φυσιολογικό, γιατί είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση των παικτών. Η μόνη προπόνηση που κάναμε με 16 άτομα, όσα έχουμε στο ρόστερ, ήταν πριν από τρεις μέρες, και την επομένη είχαμε μείον δύο παίκτες. Όμως αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες».