Με αγωγές και μηνύσεις κατά του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, θα κινηθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, καθώς χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις δηλώσεις του για αυξήσεις μισθών 182%. Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ απαγόρευσε σήμερα, Παρασκευή στην Μένη Μαλλιώρη να δώσει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Η Μένη Μαλλιώρη κατόπιν παροτρύνσεων των δημοσιογράφων, έκανε δηλώσεις στο πεζοδρόμιο του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ και εξήγησε ότι όσα ελέχθησαν ήταν «ή αναληθή ή ανακριβή ή επιλεκτικές δηλώσεις».

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και δηλώνουν ότι μελετούν να στραφούν άμεσα σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, κατά του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για «αυξήσεις μισθών 182% στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ».

Από τον σύλλογό τους ανακοινώθηκε ότι «επί προεδρίας Μαλλιώρη οι εργαζόμενοι είχαν μειώσεις στους μισθούς τους που έφτασαν στο 50%.Είναι τεράστιο ψέμα ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο».

Διευκρινίζεται ότι το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόζεται όπως και στον υπόλοιπο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από την 1η Ιανουαρίου 2013, ενώ η τελευταία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που είχαν υπογράψει, ήταν το 2009.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν, επίσης, τεράστιο ψέμα ότι παίρνουν μισθούς 2.500 έως 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, η αλήθεια που αποκρύπτεται είναι ότι η χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 40%, την ίδια στιγμή που οι δομές του Οργανισμού έχουν υπερδιπλασιαστεί και οι εξυπηρετούμενοι σε αυτές από 4.000 έχουν φτάσει τους 8.200.