Σαν τίτλο βλέπει το παιχνίδι με την Αντερλεχτ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ. Ο ισπανός κόουτς θεωρεί ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του η πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ . Ακόμα υποστήριξε ότι η πορεία του Ολυμπιακού είναι μία απόδειξη ότι η εφετινή ομάδα είναι καλύτερη, δηλώνοντας υπερήφανος γι΄ αυτό.

Ο 50χρονος κόουτς τόνισε ότι έχει βρει τον αντικαταστάτη του τραυματία Μήτρογλου. Πάντως χτύπησε καμπανάκι για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει το Σάββατο στο Γ. Καραϊσκάκης(19.30).

«Θέλουμε τη νίκη στη συνάντηση με τον Αστέρα για να είμαστε πιο δυνατοί κόντρα στην Αντερλεχτ. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ο κόσμος σκέφτεται το παιχνίδι της Τρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα για τον αγώνα με τον Αστέρα. Είναι μία δύσκολη ομάδα και δε θα πάρουμε εύκολα το αποτέλεσμα», τόνισε ο Μίτσελ στη Nova.

Για την πρόκληση της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ισπανός είπε: «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην προπονητική μου καριέρα. Είναι ένα ματς το οποίο θέλω οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Από την αρχή της χρονιάς είχα πει ότι είναι μία τεράστια πρόκληση για τον Ολυμπιακό και για εμένα η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν τίτλος. Βέβαια στην ουσία δεν τίτλος, είναι όμως μία απόδειξη του πόσο καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός φέτος. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Ο Μίτσελ μίλησε για τις απουσίες των Μήτρογλου και Μανιάτη: «Φυσικά και με είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Αν κοιτάξουμε τη στατιστική, είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια μας έχοντας καλή απόδοση. Όμως, μετά το παιχνίδι με την Παρί γνωρίζαμε ότι δε θα μπορούσαμε να τους υπολογίζουμε. Και αυτό, λοιπόν, κάνουμε. Τους αγαπάμε πολύ. Όμως, τους αγαπάμε περισσότερο όταν τους έχουμε διαθέσιμους στο γήπεδο. Και την αγάπη που έχουμε για αυτούς, τη δανειστήκαμε για να την μοιράσουμε στους παίκτες οι οποίοι θα τους αντικαταστήσουν. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει να παίζεις για την ομάδα».

Για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Μήτρογλου:

«Θα ήθελα να σας βοηθήσω. Αυτός που πρέπει να το ξέρει, ήδη το ξέρει. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρώτα το γνωρίζω εγώ και δεύτερος ο ποδοσφαιριστής. Και δε χρειάζεται να είσαι πολύ έξυπνος ή δημοσιογράφος, ή προπονητής για να ξέρεις ποιος θα πάρει την θέση του Μήτρογλου».Για το θέμα της αποθεραπείας του Μήτρογλου:

«Τον βλέπω πολύ καλά. Του μιλάω κάθε μέρα. Ήδη έχει ξεκινήσει την αποκατάστασή του. Τα νέα παιδιά επανέρχονται από τα χειρουργεία πολύ πιο γρήγορα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτού του τύπου οι τραυματισμοί θεραπεύονται πολύ γρήγορα. Όμως, εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουρα πως όταν θα επιστρέψει θα βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδό του. Και δε θέλουμε να ρισκάρουμε κάτι, γιατί τέτοιου είδους τραυματισμοί στα γόνατα, χρειάζονται περισσότερη προσοχή».

Για τον βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζει το ματς με τον Αστέρα καθώς προηγείται της συνάντησης με την Αντερλεχτ: «Είναι η δουλειά μου. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ο κόσμος σκέφτεται το παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Όμως, η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα για τον αγώνα με τον Αστέρα, που σίγουρα δε θα είναι εύκολος. Ο Αστέρας είναι μία δύσκολη ομάδα. Είναι μία ομάδα απ’ την οποία δε θα πάρουμε εύκολα το αποτέλεσμα. Όμως, εμείς χρειαζόμαστε τη νίκη. Αν κερδίσουμε θα είμαστε πιο δυνατοί στην αναμέτρηση με την Αντερλεχτ. Βλέπω την ομάδα μου να προπονείται καλά και πολύ δυνατά. Τη βλέπω πολύ συγκεντρωμένη στη δουλειά της. Βέβαια, είναι αδύνατον οι παίκτες να μην σκέφτονται τον αγώνα με την Αντερλεχτ. Όμως, σίγουρα αυτή τη στιγμή κοιτάζουν και με τα δύο μάτια το ματς με τον Αστέρα».

Για το rotation: «Οποιος ποδοσφαιριστής έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης ή τραυματισμού, θα τον αφήνουμε έξω, γιατί έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι έτοιμοι με κίνητρο για να αγωνιστούν. Δεν θα ρισκάρουμε με κανέναν ποδοσφαιριστή μας. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά από όσα τους έχω μάθει, αλλά και από την εμπειρία τους πως το πιο σημαντικό ματς που έχουμε μπροστά μας είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο αγώνας της Τρίτης είναι σημαντικός για την ιστορία του συλλόγου. Όμως, είναι καλύτερο να φθάσουμε εκεί μετά από μία νίκη.

Για την παρουσία του κόσμου στα δύο ματς με Αστέρα, Αντερλεχτ: « Είναι σίγουρο πως ο κόσμος δεν θα αρνηθεί την υποστήριξη του και στις δύο συναντήσεις. Όπως άλλωστε κάνει πάντα. Φαίνεται πως ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από εμάς. Του αρέσει η ομάδα μας. Του αρέσει να βρίσκεται στο πλευρό μας και να έρχεται να μας βλέπει. Σίγουρα θα είναι κοντά μας και στο παιχνίδι με τον Αστέρα».

Για την αγωνιστική βελτίωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου: « Του είπα μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη, ότι ήταν ο Αβραάμ που γνωρίζουμε. Γιατί έπαιξε σκεπτόμενος την ποιότητά του και τι μπορεί να κάνει και όχι τόσο τον τραυματισμό που έχει περάσει».

Για τον Μιγκέλ Τόρες: «Έχω δει ότι είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής. Είναι λογικό μετά από τόσο καιρό αποχής να φαίνεται στα πρώτα παιχνίδια αυτή η αδράνεια που είχε. Παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που προσέχει πολύ στο γήπεδο. Γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του. Και με την εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα, ενώ πιστεύω ότι θα γίνεται καλύτερος με τον συναγωνισμό που θα έχει με τον Σαλίνο».

Για τον Παπάζογλου: «Έχουμε σε εκτίμηση την προσπάθεια που έχει κάνει για να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, όταν δεν είχαμε τον Μιγκέλ Τόρες. Όμως, πραγματικά η θέση στην οποία πιστεύουμε ότι είναι καλύτερος και θέλουμε να τον υπολογίζουμε και να τον χρησιμοποιούμε, είναι στο κέντρο της άμυνας».

Για τον Μεντζανί: «Προπονείται μαζί μας καθημερινά. Δεν υπάρχει κάποια είδηση που να δείχνει πως δεν τον υπολογίζουμε για την ομάδα μας».

Ο Σαβιόλα

Ο υποψήφιος προπονητής της μεξικάνικης Αμέρικα Αντόνιο Μοχάμεντ έχει ζητήσει από τη διοίκηση τους Πάμπλο Αϊμάρ και Χαβιέρ Σαβιόλα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ole». Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας της Αργεντινής αναφέρεται ότι ο Μοχάμεντ ζήτησε από τη διοίκηση της Αμέρικα δύο μεταγραφές υψηλού επιπέδου, προτείνοντας τους Χαβιέρ Σαβιόλα, Πάμπλο Αϊμάρ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μίτσελ ετοιμάζει τον Μασάντο στη μεσαία γραμμή παρτενέρ του Σάμαρη. Στην κορυφή της επίθεσης ο ισπανός κόουτς έχει τις λύσεις των Ολαϊτάν, Κάμπελ.

Οι Μήτρογλου, Μανιάτης έκαναν θεραπεία και ο Σαλίνο ατομικό πρόγραμμα.

O Oλυμπιακός στον τηλεμαραθώνιο αγάπης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης υποστηρίζουν έμπρακτα κάθε δράση της Unicef και θα οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το «παρών» στον τηλεμαραθώνιο αγάπης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης απεύθυνε χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης για την παρουσίαση του τηλεμαραθώνιου αγάπης της Unicef σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Η συνεργασία του Ολυμπιακού με την Unicef είναι συνεχής και oι νταμπλούχοι στηρίζουν τις προσπάθειες που κάνει ο Οργανισμός. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφέρει τη φανέλα για την προβολή της Unicef και θα συγκεντρώσει το ποσόν των 2 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Unicef «100% Campaign» για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef Λάμπρος Κανελλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Φέτος η συνεργασία που οδηγηθήκαμε και συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό είναι μία κορυφαία στιγμή για την ανθρωπιστική μας δράση στην Ελλάδα. Στο επόμενο 18μηνο η συνεργασία αυτή θα αποφέρει 2 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες εμβολιασμών 50.000 παιδιών. Είναι μία ξεχωριστή, μοναδική, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη χώρα μας μία τέτοια σύμπραξη. Μόνο στον κόσμο η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα εκείνη της Βαρκελώνης που έχει μία τέτοια συνεργασία διεθνούς και παγκόσμιας εμβέλειας μαζί με τον Ολυμπιακό. Φιλοδοξία μας είναι όχι απλά να ανταποκριθούμε στην υλοποίηση αυτού του στόχου μαζί με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλα τα παιδιά ότι δεν απλά μία λογιστική υπόθεση. Είναι μία παρέμβαση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, ανάδειξης των μεγάλων αξιών, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αγάπης, της συναδέλφωσης, της συνύπαρξης, της καταπολέμησης της βίας, του ρατσισμού από τα σχολεία μέχρι την κοινωνία που σαν φαντάσματα πλέον πλανώνται στην ελληνική κοινωνία. Να δώσουμε μία διέξοδο ελπίδας και αισιοδοξίας, ανθρωπιάς και αγάπης. Εγώ σας καλώ σήμερα εκ μέρους της Unicef να πάρουμε μέρος όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια με την βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα πέσει στο κενό, δεν θα πάει χαμένη, θα ενισχύσει και τα βήματά μας και τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει».

Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Unicef για την πρόσκληση. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως γνωρίζετε, προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με τη Unicef για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Με αυτή την πρωτοβουλία όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας κ. Μαρινάκης θέλουμε να ενισχύσουμε το έργο της Unicef και να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα, ότι πέρα από την Ελλάδα της κρίσης και των δυσκολιών υπάρχει και η Ελλάδα που προσφέρει και στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα και αποδεικνύει ότι o Ολυμπιακός δεν είναι μόνο αγωνιστικά η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά αποτελεί ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή να φοράω την ιστορική ερυθρόλευκη φανέλα με το λογότυπο της Unicef και δεσμεύομαι από την πλευρά των παικτών της ομάδας ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια. Στον τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι και να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας για τον ιερό σκοπό της Unicef. Eμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα είμαστε εκεί».

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Unicef, Hλίας Λυμπέρης, ο γενικός διευθυντής προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ο φωτοειδησεογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης, ο παρουσιαστής Κώστας Φραγκολιάς και ο συγγραφέας – παρουσιαστής Στέλιος Παρλιάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη συνεργασία της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα με τη Unicef και τη μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά του κόσμου. Ιδιαίτερα ο κ. Μπεχράκης στην τοποθέτηση του, φανερά συγκινημένος, δήλωσε: «Παρόλο που δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος και το λίγο που ήμουνα, ήμουν ΑΕΚτζής και από σήμερα είμαι και Ολυμπιακός. Το εννοώ και είμαι πολύ συγκινημένος που έκανε αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός, πραγματικά είναι πολύ σημαντικό».

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με ποδοσφαιριστές που θα προσφέρουν υπογεγραμμένες μπάλες και φανέλες.