Το ντεμπούτο του με μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ ετοιμάζει ο Στινγκ. Ολα δείχνουν ότι έχει πλέον πάρει το δρόμο για τη σκηνή, ενώ το νέο του άλμπουμ μετά από 10 χρόνια απουσίας, κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο.

Το μιούζικαλ, που υπογράφει ο ίδιος, αφηγείται την ιστορία της πτώσης του ναυπηγείου Swan Hunter τη δεκαετία του ’80 στη γενέτειρά του, το Νιούκασλ της Βρετανίας.

Θα έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και αναφορές στην παιδική ηλικία του βρετανού τραγουδιστή, πρώην μέλους των Police. Θα αφηγείται επίσης γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο που Πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Το τελευταίο πλοίο», όπως είναι ο τίτλος του μιούζικαλ, θα κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 2014. Τα τραγούδια του μιούζικαλ περιλαμβάνονται στο άλμπουμ «The last ship» που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με νέα τραγούδια μετά από 10 χρόνια – το τελευταίο με τίτλο «Sacred love» κυκλοφόρησε το 2003.

Ο Στινγκ ανέλαβε τη συγγραφή μαζί με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ και Τόνι, Μπράιαν Γιόρκι, και τον σεναριογράφο του «Skyfall» Τζον Λόγκαν. Σκηνοθέτης θα είναι ο Τζο Μαντέλο.