Νέες βολές κατά της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του μνημονίου, εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη ενώπιον των μελών της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η βουλευτής Επικρατείας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πρόβλημα σήμερα και ας μην αυταπατώμεθα».

«Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόσαμε δεν είχε τα αποτελέσματα, τα οποία περιμέναμε. Αυτό είναι μια απλή αλήθεια, η οποία παρουσιάζεται με τα νούμερα, άρα χρειάζεται μια διαφορετική λογική σε ορισμένους τομείς» εξήγησε, ενώ απευθυνόμενη στους ευρωπαίους είπε:

«Δεν μπορεί να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως, για μια φορολογική πολιτική, η οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξάντλησή του, διότι δεν έχει να τα πληρώσει. That's it!».

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε την βοήθεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καλώντας το «να δώσει την δυνατότητα να ασκήσουμε μια πολιτική με δημοσιονομική πειθαρχία, με μεταρρυθμίσεις, με πάθος, αλλά όχι με πολιτικές, οι οποίες μετά βεβαιότητας δεν έχουν αποτέλεσμα».

«Αυτός ο λαός περνάει την πέμπτη χρονιά ύφεσης, έχει χτυπηθεί πάρα πολύ σκληρά, οι Έλληνες έχουν χάσει το 30% του εισοδήματός τους» συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες «ξέρουν πως η Ευρώπη έδωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό βοήθειας στην χώρα μας, αναρωτιούνται όμως αν ορισμένες από τις αποφάσεις, τις οποίες η Ευρώπη έχει πάρει για λογαριασμό μας είναι πραγματικά οι σωστές».

Υπενθύμισε το παράδειγμα με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης: «Μας υποχρέωσαν να φορολογήσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Έναν ολόκληρο χρόνο, ο λαός μας δεν μπόρεσε να θερμανθεί το χειμώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε μείωση εσόδων και λέμε ότι η φορολόγηση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα, διότι ο κόσμος απλά δεν αγόρασε, ενώ εάν είχαμε μειωμένο φόρο θα είχαμε μεγαλύτερη κατανάλωση και άρα περισσότερα έσοδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από