«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι σαν να πίνω…δηλητήριο». Με αυτή την ατάκα ο Αντρέα Τρινκιέρι έδειξε σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε εκ νέου προκειμένου να ανακοινώσει το προτελευταίο «κόψιμο» παικτών ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Με 13 παίκτες θα συνεχίσει η εθνική ομάδα στο τουρνούα «Ακρόπολις» αφού ο ιταλός τεχνικός ενημέρωσε Βασιλειάδη και Κατσίβελη ότι το ταξίδι τους με την ομάδα τελείωσε εδώ.

«Από σήμερα, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης δε θα συνεχίσουν μαζί μας στην Εθνική. Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται… αυτόματα. Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες.

Άξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα σα να πίνω δηλητήριο. Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ όλα ως ανθρώπους και το κάνω όχι τυπικά, αλλά από την καρδιά μου, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα» τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι που είχε – είναι αλήθεια – σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εφέτος σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες των τελευταίων ετών.

Μπορεί για παράδειγμα ο Βασιλειάδης να μην έπαιζε πολύ αλλά ήξερε ο κόουτς πως είναι δεινός σουτέρ, ενώ χωρίς υπερβολή ο Κατσίβελης ήταν ο παίκτης που τον είχε κερδίσει με τη μαχητικότητά του και τον υπολόγιζε για μεγαλύτερη δύναμη και στα γκάρντ και στην άμυνα αλλά τελικά δεν θέλησε να θυσιάσει περισσότερους ψηλούς δεδομένου ότι ο τελευταίος παίκτης που θα κοπεί αναμένεται να είναι ψηλός.

Όπως και να έχει στο τουρνουά Ακρόπολις που αρχίζει την Τρίτη στο ΟΑΚΑ ο Τρινκιέρι θα έχει την ευκαιρία να κάνει το τελικό τέστ για την ομάδα του ενόψει Σλοβενίας.

Το πρόγραμμα του Ακρόπολις (γενική είσοδος 10 ευρώ)

Τρίτη

18.30 Ιταλία-Λιθουανία

21.00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Τετάρτη

19.00 Ελλάδα-Λιθουανία

21.30 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ιταλία

Πέμπτη

18.30 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

21.00 Ελλάδα-Ιταλία».