Τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας καταγγέλλει στη Βουλή με ερώτηση της η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται με πρόσχημα την κατηγορία για χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Η Α. Παπαρήγα εκφράζει φόβους ότι η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς και τονίζει ότι η κατηγορία για χρήση χημικών όπλων στηρίζεται σε ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών ομάδων, αγνοώντας την κατηγορηματική διάψευση του κυβερνήτη της Συρίας και την δήλωση του ρώσου ΥΠΕΞ που κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Παράλληλα, στην ερώτηση της που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εξωτερικών Β. Βενιζέλο και Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο κατηγορεί τις ελληνικές κυβερνήσεις γιατί διέθεσαν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές και στήριξαν τους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εμπλέκοντας τη χώρα και τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.-