Ο Γιώργος Σαρρής είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δηλαδή, αυτός που είναι ο πλέον αρμόδιος για το θέμα των ομάδων και τη διαστρωμάτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα ψηλά μέχρι τα χαμηλά.
Τι λέει για το ζήτημα; «Αυτά είναι θέματα ανωνύμων εταιρειών. Εγώ από τη δική μου πλευρά δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε γνωρίζω τα οικονομικά τους».
Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για φαινόμενο που εξαπλώνεται σαν μόδα.
«Σωστά, μόδα έχουμε. Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, διαπιστώνουμε πως και άλλες ομάδες ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Σημεία των καιρών, βλέπετε».
Μήπως με την απόφασή σας να κάνετε αναδιάρθρωση των κατηγοριών, να γίνει ερασιτεχνική η Γ' Εθνική,  άνοιξε ο ασκός του Αιόλου; Επιμένετε σε αυτήν την επιλογή;
«Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και η ερασιτεχνική Γ' Εθνική είναι μια σωστή κίνηση. Κατ' εμέ, οι επαγγελματικές ομάδες πρέπει να είναι ακόμη λιγότερες σήμερα. Θα έλεγα 14 στην πρώτη και 14 στη δεύτερη κατηγορία».
Υποθέτω ότι θα έχετε για το θέμα και έρευνες στα χέρια σας.
«Οχι μόνον έρευνες και στοιχεία, αλλά συζήτησα την υπόθεση με παράγοντες. Είδα τι συμβαίνει στο εξωτερικό και πώς αντιμετωπίζουν άλλες χώρες τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα. Με βάση, λοιπόν, τον πληθυσμό της Ελλάδας πρέπει οι ομάδες να είναι λιγότερες».
Το συμπέρασμα, συνεπώς, από όλη αυτή την κατάσταση; Η θέση σας;
«Θα πρέπει στις επαγγελματικές κατηγορίες να αγωνίζονται μόνον όσες ομάδες μπορούν, όσες τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».
Με τη Β' Εθνική, τη Football League, τι συμβαίνει;
«Μέχρι τώρα έχουμε συμμετοχή 24 ομάδων. Αρα, σύμφωνα με όσα είπαν οι αρμόδιοι αυτής της Λίγκας, οδεύουμε προς δύο ομίλους».
Εδώ, να τονιστεί ότι σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Πανηλειακός αναμένεται να συμπληρώσουν την κατηγορία και θα έχουμε 28 ομάδες.
Και επίσης θυμίζουμε ότι υφίσταται και άλλο θέμα, μείζον για το ποδόσφαιρο. Αυτό με τα πλαστά πιστοποιητικά αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. «Ενα εμπόριο αθλητών. Κάναμε ανάκληση δελτίων σε παίκτες μικρών κατηγοριών και στείλαμε τα έγγραφα περίπου 3.000 ποδοσφαιριστών στις Αρχές. Θέλουμε διαφάνεια», τόνισε για το δυσάρεστο φαινόμενο των παικτών-φαντάσματα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από