Η Nissan θα νοικιάσει έξι οχήματα του πρωτότυπου New Mobility στην Ιαπωνία στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για τη βιώσιμη κινητικότητα που διοργανώνει το υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας. Η ενοικίαση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινά με την έναρξη του Setouchi Triennale, ενός δημοφιλούς φεστιβάλ στην Ιαπωνία, που διεξάγεται από τις 20 Ιουλίου, δίνοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να βιώσουν μια συναρπαστική μετακίνηση, ενοικιάζοντας κάποιο από τα 6 πρωτότυπα New Mobility της Nissan.

Το New Mobility της Nissan συνιστά μια μικρή επανάσταση στον τομέα των μετακινήσεων εντός αστικών κέντρων. Εξελίχθηκε μάλιστα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, καθώς οδηγείται πανεύκολα και βολεύεται παντού, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους. Το ιαπωνικό μοντελάκι που μπορεί να μεταφέρει έως δύο άτομα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και εφοδιάζεται με συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου. Χάρη σε αυτές μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος του παραμένει χαμηλά γύρω στα 490 κιλά.

Η Nissan επιδιώκει να εξαγάγει από το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα πολύτιμα συμπεράσματα με προοπτική τη μελλοντική μετεξέλιξη του πειραματικού New Mobility σε πράσινο μοντέλο.