Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, μίλησε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και τόνισε πως θέλει να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο στην ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Αρχικά, ο Βιλανόβα αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας του: «Η διαδικασία πήγε καλά. Κάθε ημέρα αισθάνομαι και καλύτερα».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν στη Νέα Υόρκη: «Υπήρχε ένα πρόβλημα με την απόσταση, αλλά και τη διαφορά της ώρας. Θα ήταν διαφορετικά, αν ήμουν στο Παρίσι ή το Λονδίνο. Εκανα θεραπεία και μετά επικοινωνούσα με τους παίκτες χάρη στις νέες τεχνολογίες. Ανυπομονώ να είμαι στην ομάδα και τη νέα περίοδο. Δεν σκέπτομαι καθόλου να τα παρατήσω».

Ο Βιλανόβα αναφέρθηκε και στο αν κλείνει ο κύκλος της ομάδας: «Το λένε συνέχεια. Δεν κλείνει κανένας κύκλος. Δεν μπορείς να κατακτάς συνεχώς πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Το γεγονός ότι φτάσαμε για έκτη φορά σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ είναι ρεκόρ».

Για τη ρεβάνς με τη Μπάγερν Μονάχου είπε: «Είμαστε η Μπαρτσελόνα και παίζουμε στην έδρα μας. Θα ήταν απίστευτο να πούμε ότι θα προκριθούμε, αλλά θα παλέψουμε. Αν σημειώσουμε δύο γκολ στο α’ μέρος, όλα μπορούν να συμβούν. Θα μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε».

Τέλος, σε ότι αφορά τα σχέδια της νέας χρονιάς είπε:«Εχω αποφασίσει για τους παίκτες που θέλω. Εχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα».