Επίδειξη δύναμης έκανε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στα Χανιά, όπου στα Περιβόλια σημείωσε τέσσερα γκολ με τους Αμπντούν(20΄), Φουστέρ(62΄), Μήτρογλου(80΄), Βλαχοδήμο(93΄) στέλνοντας μήνυμα στον Παναθηναϊκό(ακολουθεί το ντέρμπι γοήτρου στο Γ. Καραϊσκάκης), ενώ ετοιμάζεται για τη φιέστα στο ματς με τον Πανιώνιο.

Οι Ερυθρόλευκοι αποζημίωσαν τους φιλάθλους τους οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Πλατανιά με χορταστικό σκορ. Μεγάλη συμβολή είχε ο μαέστρος Ιμπαγάσα. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε αλλαγή στο 57΄ και μεταμόρφωσε αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Ηταν δημιουργός των δύο γκολ και όπως είπε ο Μίτσελ παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου.

Οι πρωταθλητές δεν βρήκαν ρυθμό στο α΄ ημίχρονο παρ΄ όλα αυτά πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 20΄, όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Αγκελέρα, η μπάλα έφθασε στον Αμπντούν , ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζάλουντοκ(0-1).

Στο 40΄ ο Αναστασάκος γκρέμισε τον Μανωλά και ο Κάκος έδωσε σωστά το επιθετικό φάουλ. Στη συνέχεια της φάσης ο επιθετικός της κρητικής ομάδας ανατράπηκε από τον Μέγερι. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όμως είχε προηγηθεί το φάουλ πάνω στον στόπερ του Ολυμπιακού. Ομως ο Κάκος αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Πλατανιά στο 60΄, όταν ο Μανωλάς ανέτρεψε τον Γιάννου.

Το τελευταίο ημίωρο ανήκει στην ομάδα του Μίτσελ που έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος ήταν η είσοδος των Ιμπαγάσα κατά πρώτο λόγο και Φουστέρ. Ο Ισπανός μπήκε αλλαγή στο 57΄ και πέντε λεπτά αργότερα(62΄)με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Προηγήθηκε πάσα ακριβείας του Ιμπαγάσα. Ο Μήτρογλου ανέβασε το δείκτη του σκορ με πλασέ στο 80΄, ύστερα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα(0-3). Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με πρωταγωνιστές τους Μήτρογλου, Βλαχοδήμο. Ο πρώτος είδε αμαρκάριστο τον Βλαχοδήμο και του έστειλε μπαλιά συστημένη στην πλάτη των αμυντικών του Πλατανιά. Ο Βλαχοδήμος από κοντά με πλασέ νίκησε τον Ζάλουντοκ, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ με τον Μήτρογλου(65΄, 89΄).

Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έπαθε καθίζηση στο β΄ ημίχρονο και εκτός από τη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε από τον Κάκο, ακόμα μία φορά έφθασε με αξιώσεις στην εστία του Μέγερι. Στο 87΄ ο Μπέλιτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον ούγγρο γκολκίπερ, ο οποίος βγήκε γρήγορα και απέκρουσε.

Κίτρινες:Τέτε, Φέισα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα(70΄ Δέντσας), Τέτε, Ναζλίδης, Γιάννου(70΄ Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος(79΄ Γιακουμάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέβας, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο(57΄ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης(57΄ Φουστέρ), Αμπντούν(73΄ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.

Ο Μίτσελ παραδέχτηκε ότι στο α΄ ημίχρονο η ομάδα του κοιτούσε απ΄ έξω το παιχνίδι , θέλοντας έτσι να δώσει την εικόνα ότι ήταν εκτός ρυθμού. Στη συνέχεια ήταν ευχαριστημένος αποδίδοντας τα εύσημα στον Ιμπαγάσα:« Μπορεί η νίκη να φανεί επιτυχία για τον προπονητή, όμως είναι των ποδοσφαιριστών. Ο Ιμπαγάσα παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά του ο Αγγελος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η ποιότητα του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε στον Πλατανιά να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίκτες του γιατί είπε ότι ήταν καλύτεροι στον τερέν.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Θεοδωρίδη.