Αποκαλυπτική για το «πολλαπλό αδιέξοδο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μάλιστα από την Ιπποκράτους τονίζεται χαρακτηριστικά ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί «σε πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές όπως η προφανής συμπόρευση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην κλιμάκωση της έντασης στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής». Στο ΠΑΣΟΚ παραλληλίζουν τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αυτήν του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν κύκλοι του κόμματος, είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει «μεγάλη νευρικότητα» λόγω της επιλογής της να οργανώσει μια «σκευωρία» κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου βασισμένη στα «αποδεδειγμένα πλέον ψεύδη» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, του κ. Διώτη αλλά και τις «πρακτορολογίες» του κ. Βαξεβάνη, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες της Ιπποκράτους.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάει το ΠΑΣΟΚ, υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε στις 17 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, «υπήρξε παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή σε συνδυασμό με τη κρίση της βασικής στρατηγικής της που ανέδειξε η κυπριακή εμπειρία, την οδηγούν σε πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές, όπως η προφανής συμπόρευση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην κλιμάκωση της έντασης στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής. Η ανάγνωση των πρακτικών δείχνει την συμπόρευση τόσο επί της ουσίας – με αφορμή το σενάριο Βαξεβάνη που μεταφέρει στους Γάλλους την ευθύνη της αλλοίωσης της λίστας! –, όσο και στην προώθηση του αφελούς στόχου να επιδειχθεί προσβλητική συμπεριφορά έναντι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ», αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, και προσθέτουν με νόημα: «Από την άποψη αυτή, η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστική την άρνηση σαφούς και απερίφραστης καταδίκης της χυδαίας αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Κασιδιάρη. Μέσα στην επιτροπή η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συμψηφιστική» ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο να καταλογίζουν την ευθύνη της συμπεριφοράς του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!»