Ηταν γνωστό εδώ και μήνες πως η Μπάγερν θα κατακτούσε τον τίτλο στη Γερμανία, αλλά τυπικά αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια με το 1-0 επί της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Το γκολ για το 0-1 σημειώσε ο πολύπειρος Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στο 52′. Νωρίτερα, στο 27′, ο Αλάμπα για τη Μπάγερν αστόχησε σε πέναλτι(η μπάλα πήγε στο δοκάρι).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιουπ Χάινκες κατακτά τον τρίτο τίτλο πρωταθλήματος με τη Μπάγερν, με δεδομένο πως είχε πανηγυρίσει με τους Βαυαρούς το 1989 και το 1990. Η Μπάγερν έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς κατέκτησε πιο γρήγορα από κάθε άλλη ομάδα τη Μπουντεσλίγκα. Αυτός είναι ο 23ος τίτλος πρωταθλήματος για τη Μπάγερν. Η πρωταθλήτρια (πήρε τη σκυτάλη από τη Ντόρτμουντ) μετρά 11 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Χοφενχάιμ – Ντίσελντορφ 3-0, Ντόρτμουντ -Αουγκσμπουργκ 4-2, Γκλάντμπαχ -Γκρόιτερ Φιρτ 1-0, Λεβερκούζεν -Βόλσφμπουργκ 1-1, Βέρντερ Βρέμης -Σάλκε 0-2, Αϊντραχτ Φρ. -Μπάγερν 0-1.

Στη βαθμολογία προηγείται η Μπάγερν με 75 βαθμούς και ακολουθεί η Ντόρτμουντ με 55. Πάντως, η νίκη της ημέρας ανήκει στη Σάλκε, γιατί έκανε άλμα εξόδου στο Τσάμπιονς λιγκ και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 45 βαθμούς.