Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000 β. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, τις αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν περίπου μία ώρα.
Οση ώρα ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κατ' αρχάς φτιάχνουμε μια κρέμα μπεσαμέλ. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου στον ατμό για μερικά λεπτά. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε ένα τηγάνι να ροδίσει. Κατεβάζουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα τραγανά κομματάκια μπέικον, το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε.
Οταν ψηθούν οι πατάτες, τις βγάζουμε από τον φούρνο. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την καρδιά, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στη γέμιση. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο και γεμίζουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για δύο λεπτά ακόμη, ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Μπορείτε επίσης να τις γεμίσετε με ανάμεικτα τριμμένα τυριά ή με τυρί, με ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο μπέικον και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν τις προτιμάτε νηστίσιμες, ψιλοκόψτε μία κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά και ένα κρεμμυδάκι, ροδίστε τα στο τηγάνι με λίγο λάδι, ανακατέψτε τα με τις πατάτες που έχετε αφαιρέσει, ρίξτε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και γεμίστε τις πατάτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από