Ο Πέτρος Παππάς αγγίζει το ευαίσθητο θέμα του επενδυτή

Εχετε παρέμβει ποτέ στη διοίκηση της ΑΕΚ και ειδικά στο θέμα του Ξενιάδη;

Ουδέποτε παρενέβην στη διοίκηση για το θέμα Ξενιάδη. Ούτε γνωρίζω τίποτα για τον εν λόγω άνθρωπο ούτε και προτίθεμαι να μάθω. Γενικότερα, ουδέποτε, από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας ο Σταύρος Αδαμίδης και μέχρι σήμερα, παρενέβην στις αποφάσεις της διοίκησης.

Από πότε πάψατε να είστε μέτοχος της ΑΕΚ;

Παραχώρησα τις μετοχές μου στους Supporters τον Ιούνιο του 2011. Εδώ και επτά μήνες δεν μετέχω στο μετοχικό σχήμα.

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Ενα απ’ αυτά είναι ότι εσείς εναντιωθήκατε στην έλευση του κ. Μελισσανίδη πριν από τέσσερα χρόνια. Τι ισχύει;

Ακριβώς το αντίθετο. Εγώ και δύο άλλοι μέτοχοι από τους επτά ήμασταν υπέρ. Αν θυμάμαι καλά τα ποσά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προτείνει να βάλει 70 εκατ. ευρώ για να πάρει το 39% της ΑΕΚ περίπου και να βάλουμε και εμείς οι υπόλοιποι άλλα τόσα.

Υπήρχαν διάφορες απόψεις κυρίως αρνητικές. Εγώ είχα προτείνει στους συμμέτοχους, εάν η συμφωνία προχωρούσε, να δώσουμε το 90% της ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα, να πάρουμε πίσω τα περίπου 35 εκατ. που είχαμε βάλει όλοι μαζί μέχρι τότε και τα υπόλοιπα 35 εκατ. να τα βάζαμε σε έναν λογαριασμό της ΑΕΚ από τον οποίο να αναλαμβάναμε τα έξοδα των ερασιτεχνικών τμημάτων και του μπάσκετ. Και εάν μελλοντικά υπήρχε ανάγκη, να χρηματοδοτούσε αυτό το ταμείο και την ποδοσφαιρική ομάδα. Τελικά δεν προχώρησε η ιστορία και θα πρέπει να ανατρέξω στα e-mails της εποχής (κρατάω όλη την αλληλογραφία) για να δω τους ακριβείς λόγους.