Υστερα από έναν ολόκληρο γύρο δεν έχει σημειωθεί ακόμη ούτε μία απόλυση προπονητή! Οι λόγοι προφανείς, όμως αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, ενδεχόμενως και για τα διεθνή, να φτάσει ένα πρωτάθλημα στου δρόμου του τα μισά και άπαντες οι προπονητές να βρίσκονται στη θέση τους.

Το γεγονός είναι στο σημαντικότερο στοιχείο του α’ γύρου και φυσικά έχει την εξήγησή του. Πρωτίστως τα οικονομικά των ομάδων δεν ευνοούν αλλαγές αφού σε περίπτωση απόλυσης πρέπει να καταβληθεί κάποια αποζημίωση, ενώ τώρα οι περισσότεροι είναι για κάποιους μήνες απλήρωτοι. Σε κάποιες ομάδες θα συνεχίσουν να είναι για μερικούς ακόμη, ενώ ορισμένοι προπονητές λέγεται πως έχουν βάλει μερικές φορές από την τσέπη τους!

Ακόμη με τη συμμετοχή 13 ομάδων υποβιβάζεται μόνο μία στην Α2. Η θέση που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ φαίνεται να γράφει πάνω της το όνομα του Αμαρουσίου, όμως ποιος μπορεί να χρεώσει στον Νίκο Λινάρδο το 0-12 ή να του φερθεί με τόση αχαριστία ύστερα από την ηρωϊκή προσπάθεια που κάνει; Πιθανότερο είναι να απογοητευτεί από την κατάσταση και να εγκαταλείψει…

Τέλος, καμία από τις ομάδες που έχουν πίεση για το αποτέλεσμα (π.χ. Αρης, ΠΑΟΚ) δεν έχει προπονητή με μεγάλο συμβόλαιο ή με απειρία σε «επικίνδυνες αποστολές», τουναντίον έχουν ποντάρει σε εξπέρ του είδους (Αλεξανδρής, Μαρκόπουλος). Επομένως η κατά τα κοινώς λεγόμενα… ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή όχι μόνο δεν τρίζει, αλλά μοιάζει να είναι πιο σταθερή από ποτέ. Ωστόσο τα άγχη των προπονητών δεν εξαφανίστηκαν, αλλά είναι διαφορετικά.

Πού, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα προπονηθούν οι παίκτες. Αν θα είναι όλοι παρόντες, κι όσοι προπονηθούν θα έχουν φως, νερό, τηλέφωνο σπίτι τους και αυτοκίνητο να μετακινηθούν ή θα πρέπει να επιλυθούν τέτοια προβλήματα! Αγωνιστικά, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η επανάσταση της επαρχίας, με τον Κολοσσό να φιγουράρει στην τρίτη θέση, τον ΑΓΟΡ στην 5η και την Καβάλα στην 8η. Απογοήτευση η εικόνα αποσύνθεσης του Αμαρουσίου, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, το οποίο έχει σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες της στατιστικής παίκτες στο ΤΟΠ-5 αλλά δεν έχει σταυρώσει νίκη!