Η Λίβερπουλ λοιπόν έφτασε στη νίκη με δύο γκολ στα τελευταία είκοσι λεπτά κι ενώ αγωνιζόταν από το 23΄με παίκτη παραπάνω, ενώ έχασε και πέναλτι λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους.

Στο 23′ λοιπόν, ο διαιτητής, Μάρτιν Ατκινσον, απέβαλε (αυστηρή απόφαση) τον Ρόντγουελ για σκληρό μαρκάρισμα στον Σουάρες. Από το σημείο αυτό, η Λίβερπουλ κυριάρχησε ακόμα περισσότερο στο γήπεδο. Στο 44′ έχασε πέναλτι, αφού ο Χάουαρντ απέκρουσε το σουτ του Κάιτ και στις καθυστερήσεις, το σουτ του Ανταμ χτύπησε στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος, η Λίβερπουλ πίεσε ακόμα περισσότερο (συνολική κατοχή μπάλας 67%), ενώ η Εβερτον, πρόσεξε την άμυνα και προσπάθησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.

Στο 71′ ο Κάρολ με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ, ενώ στο 82′ ο Σουάρες, εκμεταλευτηκε λάθος της άμυνας και σκόραρε για το 2-0.

Ηταν το 216ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαιντ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς, επέστρεψε στο «Γκούντισον Παρκ» ως προπονητής της Λϊβερπουλ ύστερα από είκοσι χρόνα, επτά μήνες και δέκα ημέρες. Ηταν 21 Φεβρουαρίου 1991, όταν η Λίβερπουλ αγωνιζόταν με την Εβερτον στον 5ο γύρο του αγγλικού κυπέλλου. Ο Νταλγκλίς είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και το ανακοίνωσε την επομένη ημέρα στη διοίκηση.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουρντ, Χίμπερτ (78′ Βέλλιος), Τζαγκιέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, Κόουλμαν (59′ Ντρέντε), Ρόντγουελ, Φελαϊνί, Λίον Όσμαν (69′ Φιλ Νέβιλ), Τιμ Κέιχιλ, Λουΐ Σαά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Κέλι, Κάραγκερ, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε, Λούκας (88′ Χέντερσον), Τσάρλι Άνταμ (67′ Τζέραρντ), Κάιτ, Ντάουνινγκ (67′ Μπέλαμι), Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.