Ση διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την διοργάνωση εκδήλωσης, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ο Μανόλης Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας από το διαδίκτυο, λέγοντας ότι εντός της ημέρας θα γίνουν και ανακοινώσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι ένα μεγάλο κύκλωμα περίπου 15 ατόμων. Η υπηρεσία μας εντόπισε ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, δυστυχώς, οι οποίοι μέσα από το διαδίκτυο μπόρεσαν και έκαναν διακίνηση οn line υλικού παιδικής πορνογραφίας», είπε.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο δίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία.

«Έτσι, λοιπόν, οι εντός εισαγωγικών κύριοι εντοπίστηκαν και αυτή τη στιγμή είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, που έχουμε εντοπίσει».

Η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας

σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην χώρα μας.